Datum objave: 16. Studeni 2016

Natjecanje za školarce: Djeco, testirajte spretnost na biciklu i osvojite jednu!

Šibenik News
Šibenik News

Pod pokroviteljstvom Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijske uprave šibensko-kninske u sklopu 'Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2011-2020' i uz veliku pomoć biciklističkog kluba 'Faust Vančić' iz Šibenika, u subotu, 19. studenog, s početkom u 8 sati, na igralištu Osnovne škole Juraj Dalmatinac u Šibeniku održat će se biciklističko natjecanje u spretnosti.

 

Natjecanje je namijenjeo učenicima od petog do osmog razreda osnovnih škola, a u slučaju vremenskih neprilika natjecanje će se održati 26. studenog.

 


- Cilj ove preventivne akcije je educirati djecu kako sigurno sudjelovati u prometu pri vožnji biciklom, a svi oni koji u natjecanju u spretnosti vožnje bicikla, polože test na poligonu i pokažu zavidnu spretnost očekuju vrijedne nagrade, i to nove bicikle, kacige, svjetla za bicikle i drugo - poručuju iz Policijske uprave te dodaju:

 

- Na nužnost kontinuirane edukacije djece u prometu upućuju i naši statistički pokazatelji u proteklih deset mjeseci ove godine kada je na našem području u prometu ozlijeđeno ukupno 45 djece do 14 godina, od kojih je njih 9 teže, a 36 djece je lakše ozlijeđeno. Od ukupnog broja ozlijeđene djece, njih 8 su ozlijeđeni kao vozači bicikla, 2 teže i 6 lakše, 13 kao pješaci, 5 teže i 8 lakše, dok su 24 djece ozlijeđeni kao putnici u vozilu, 2 teže i 22 lakše ozlijeđenih.
 

Iz kategorije: Vijesti