Datum objave: 10. Studeni 2016

FOTO:Krađa, vremenske prilike ili ozračje?! Zastava EU na šibenskoj obali pala na pola koplja

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Zastava Europske Unije na šibenskoj obali pala je praktički na pola koplja. Zbog čega zastava Unije čiji je član i Hrvatska, a Grad Šibenik i Županija šibensko - kninska uredni korisnici fondova, tako tužno visi teško je reći. Razlog može biti jak vjetar koji se pored zastava Republike Hrvatske, Županije i Šibenika okomio isključivo na plavu zastavu Europske Unije, a može to biti i ruka čovjeka.

 

Kako doznajemo od Miroslava Lucića, pročelnika Upravnog odjela komunalnih djelatnosti Grada Šibenika, ni to nije isključeno. Poznato je da netko u Šibeniku, pak, ima pik na zastave obješene ispred zgrade Županije na obali.

 

 

- Ima i toga u Šibeniku zato zastave ne stavljamo na konop nego zovemo vatrogasce da nam pomognu jer kad stavimo na konope ljudi lakše skinu - pojašnjava nam pročelnik Lucić iako, kaže, za njihovo postavljanje i održavanje na koplju nisu odgovorni komunalni redari.

 

 

S druge strane, možda je nesretno spuštena zastava Europske unije na pola koplja slikovit odraz stanja duha pristaša održivosti Europske Unije u budućnosti nakon Brexita, a sad i izbora Donalda Trumpa na čelu SAD-a.

Iz kategorije: Vijesti