Datum objave: 10. Studeni 2016

Cijena kruha, mlijeka i struje ostaje ista, ugostiteljima PDV ide na 25 posto

Šibenik News
Šibenik News

Na jutros održanoj sjednici Vlade RH postignut je dogovor oko povećanja stope poreza u sklopu porezne reforme koju provodi ministar financija, Zdravko Mamić. Mnogi su se pribojavali povećanja cijene namirnica poput kruha, mlijeka, ali i električne energije. Međutim, to se zasad neće dogoditi.

 

- Nakon konstruktivnih razgovora koje smo zadnjih tjedana vodili s partnerima u Vladi postigli smo dogovor. Ono što je nama najvažnije je to da smo uspjeli naći rješenje za električnu energiju pa kućanstvima i svim građanima RH ne samo da neće narasti na kraju cijena električne energije nego će se još i smanjiti tako da će svako kućanstvo osjetiti benefit ovom poreznom reformom na cijene električne energije. Osim toga, uspjeli smo dogovoriti da cijene onih proizvoda koji su bili po povlaštenoj stopi poput kruha, mlijeka, lijekova ne rastu i stat će na povlaštenoj stopi od pet posto i isto tako skupina u turizmu, što se tiče hotela, pansiona, polupansiona također će ostati na stopi od 13 posto tako da bi se mogle nastaviti i investicije i zapošljavanje - kazao je novinarima u Saboru šef parlamenta i Mosta Božo Petrov, prenosi Tportal.

 

Nadalje, hotelijeri i iznajmljivači, također, mogu ostati mirni. Stopa poreza ostaje ista, a nastavit će negodovati ugostitelj kojima će se porez ipak povećati sa 13 na najavljenih 25 posto.

 

 

 

 


 

Iz kategorije: Vijesti