Datum objave: 02. Studeni 2016

Kravate za šibensku izložbu donirali i poznati novinari, voditelji i spikeri iz Zagreba

Diana Ferić
Diana Ferić

Masovno su se akciji doniranja 950 kravata s potpisom vlasnika u povodu 950. obljetnice prvog pisanog spomena Šibenika odazvali ne samo Šibenčani nego i javne osobe koji nisu porijeklom Šibenčani niti žive u Šibeniku, ali ga cijene. Tako je poznati fonetičar i spiker Hrvatskog radija, Šibenčanin Tomislav Baran donio u Šibenik 40 kravata svojih kolega – novinara, voditelja, spikera, glumaca. Kravatu su, uz ostale, donirali Edi Kirschenheuter, novinar Radio Samobora - 21 kravata, Drago Celizić, spiker HRT-a, 5, Miljenko Kokot, spiker HRT-a, Tomislav Šikić, novinar HR-a, 2, Darko Tretinjak, spiker HRT-a, 1, Gordana Kovačić, spikerica HRT-a, 1 i Tomislav Baran, spiker HRT-a, 1.
 

Svoju kravatu je, uz posebno pisamce, donirao i sigurno najstariji živući hrvatski novinar, spisatelj, ilustrator, redatelj Mladen Bjažić. Svakog dana odaziva se sve više ljudi. Tu je akciju pokrenula Jagoda Sablić, spisateljica za djecu i ilustratorica, a podržale su je odmah njezine kolegice u HNK Šibenik Franka Klarić i Sara Lovrić Caparin koje također prikupljaju kravate. Do sada ih je donirano nekoliko stotina.

 

„Budući da Šibenik ove godine obilježava 950. obljetnicu prvoga spomena svog imena palo mi je na pamet da bi bilo dobro postaviti izložbu Croata – kravata, s kravatama koje bi nam darovale poznate ličnosti iz javnog i kulturnog života diljem svijeta, kao i stanovnici svih gradova, građani koji taj odjevni dodatak neizostavno nose u svim prigodama. Kravate ćemo prikupljati do kraja listopada ove godine, nakon čega će biti izložene u Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” Šibenik, u Muzeju grada Šibenika i u crkvici sv. Krševana. Kako smo naišle na pozitivan odjek i podršku, izložba će najvjerojatnije obići cijelu Lijepu Našu“, ističe inicijatorica tog projekta Jagoda Sablić.

 

Kravate možete dostaviti na adresu: Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku, 22000 Šibenik, Kralja Zvonimira 1, s naznakom za “Jagodu, Saru i Franku”.
 

Iz kategorije: Vijesti