Ponedjeljak, 31 Listopad 2016 14:06

Primanje za predstavnike hrvatskih (kulturnih) atrakcija sa šibenskom adresom kod gradonačelnika Burića

Napisao: 
Primanje za predstavnike hrvatskih (kulturnih) atrakcija sa šibenskom adresom kod gradonačelnika Burića

Gradonačelnik Željko Burić primio je danas direktora Turističke zajednice grada Šibenika Dina Karađolu i predstavnike Javne ustanove u kulturi Tvrđava kulture Šibenik koji su na Danima hrvatskog turizma u Bolu na Braču preuzeli nagrade za tvrđavu Barone i plažu Banj.- Zahvaljujem Hrvatskoj turističkoj zajednici što je prepoznala inovativnost naših projekata i faktor različitosti po kojima se izdvajamo od ostalih gradova. Nagrade su nam poticaj za daljnja ulaganja u oba projekta, i tvrđavu Barone i plažu Banj. Grad Šibenik priprema projekt izgradnje pristupne ceste do tvrđave Barone, što će poboljšati ukupan doživljaj posjetitelja, a radovima će se pristupiti iduće godine - kazao je gradonačelnik Željko Burić, dodavši da je ovo tek početak šibenskog turističkog uzleta, budući je u tijeku i realizacija niza kulturnih i turističkih projekata, uključujući i plažu u Brodarici, koji će dodatno osnažiti Šibenik kao turističko odredište.Ovo nije prvi put da Šibenik osvaja prestižne nagrade. Naime, Tvrđava sv. Mihovil osvojila je istu nagradu Hrvatske turističke zajednice 2014. godine u Opatiji, dok je na Danima komunikacija u Rovinju, projekt revitalizacije Tvrđave Barone osvojio vrijednu nagradu u kategoriji 'Inovativna upotreba tehnologija'. - Izuzetno smo ponosni što je nakon Tvrđave sv. Mihovila, i Tvrđava Barone osvojila priznanje struke, što je još jedan dokaz da su šibenske tvrđave u vrlo kratkom roku postale prepoznatljiv brend grada Šibenika. Samo Tvrđavu Barone od početka godine posjetilo je preko 45.000 posjetitelja, dok je ukupno šibenske tvrđave u 2016. godini obišlo 420.000 posjetitelja - kazala je voditeljica Odjela za programe i produkciju „Tvrđave kulture Šibenik“ Morana Periša, uputivši zahvalu svim poslovnim partnerima, pojedincima i civilnim udrugama koji su sudjelovali u ostvarenju projekta.

 - Sjajan turistički zamah Šibenika više ništa ne može zaustaviti. To potvrđuje rezultat od 100 tisuća noćenja više nego lani na užem području grada, a turistička sezona u Šibeniku traje sve dulje. Posebno naglašavam i dobru suradnju svih uključenih u pripremu i realizaciju turističke sezone, TZ-a, Grada Šibenika, kulturnih institucija i ostalih čimbenika u turizmu - kazao je direktor Turističke zajednice grada Šibenika, Dino Karađole.Tvrđava Barone i plaža Banj nagrade su osvojile u iznimno jakoj konkurenciji koje godišnje dodjeljuju Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora s ciljem poticanja konkurentnosti, inovativnosti te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru.

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!