Datum objave: 27. Listopad 2016

Nagrada plaži Banj uskovitlala duhove: Burić slavi, SDP podsjeća, Dobra žali

Šibenik News
Šibenik News

Šibenska gradska plaža Banj proglašena je najboljom prirodnom atrakcijom, odnosno plažom godine prema odluci žirija koji nagrade dodijeljuje u okviru manifestacije Dani hrvatskog turizma koji se do danas održavaju u Bolu na otoku Braču. Grad Šibenik nije jedini koji je slavio zbog primljene nagrade budući da  je Marina Hramina iz Murtera proglašena najboljom srednjom marinom u Lijepoj Našoj i tako pretekla konkurenta iz kateogrije Marinu Mandalina iz Šibenika.

 

Marina Frapa, pak, ponijela je titulu najbolje velike marine na Jadranskoj obali. Dodajmo još da je ACI Marina Skradin bila u konkurenciji male marine no prvo mjesto pripalo je Olive Island Marini iz Sutomišćica.

 

 

- Ovo je veliko priznanje i iznimno smo počašćeni što nas je Hrvatska turistička zajednica ponovno prepoznala kao važan čimbenik u postavljanju novih trendova u hrvatskom turizmu koji mijenjaju imidž Hrvatske kao destinacije. Sama plaža Banj, osim kupališnog dijela, obuhvaća i obalnu šetnicu, sportska igrališta, ljetno kino, ugostiteljske objekte te parkirališni prostor. Plaža je dala značajan impuls revitalizaciji stare gradske jezgre i razvoju turizma u Šibeniku -  rekao je gradonačelnik dr. Željko Burić.

 

O Banju kao najboljoj plaži u Hrvatskoj oglasio se i SDP Šibenik na društvenim mrežama.

 

- Dosadni smo više i sami sebi, ali opet taj Banj. I opet moramo naglasiti kako je aktualna gradska ovu plažu prozivala zagađenom, a danas primaju za nju nagrade i stavljaju je među svoje projekte - napisali su na Facebook stranici.

 

 

Bez komentara nije bio ni Anton Dobra, prvi koncesionar ugostiteljskog objekta nedugo nakon što je plaža Banj krenula primati svoje prve goste.

 

- Nitko te više od mene nije volija, pazija, čuva, održava, sa tobom živija dan i noć, svaki tvoj kamenčić poznava, tvoje labude, tvoje ciplje, tvoje valove... A sad neka se drugi kite sa tvojom lipotom, oni koji nisu stabla u tebe zasadili, oni koji te nisu čistili, oni koji te nisu volili... - komentirao je Dobra na svojoj, pak, Facebook stranici.

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti