Datum objave: 24. Listopad 2016

Popis 60 putnika iz Šibenika u Bruxelles još nije za objavljivanje,tvrde u Uredu Ivane Maletić

Diana Ferić
Diana Ferić

Ne čudi veliko zanimanje i znatiželja šibenske javnosti za to tko je u velikoj delegaciji od 60 Šibenčanki i Šibenčana koja u organizaciji Ureda eurozastupnice Ivane Maletić, inače Šibenčanke odlazi na konferenciju i izložbu o 950 godina Šibenika u Europskom parlamentu u Bruxelles od 7. do 11. studenoga jer je riječ o atraktivnom putovanju i k tomu još besplatnom. Već danima se u kuloarima govorio o tomu tko ide iz šibenskih institucija i udruga. Nagađa se o tomu kako nisu kod odabira postojali jasni kriteriji te da idu i oni koji su zaslužni, ali i oni koji baš nisu ničim pridonijeli obilježavanju 950. obljetnice prvog pisanog spomena Šibenika. Neki spominju i da je negdje u igri bio stranački „ključ“. Kako bi se te glasine prekinule pokušali smo u Uredu Ivane Maletić dobiti popis putnika koji putuju u glavni grad Europe što bi trebao biti javni podatak. Međutim, za sada ta informacija nije dostupne javnosti. „Konačan popis bit će gotov tjedan dana prije odlaska, zato vam ga nismo u mogućnosti sada poslati“, stoji u odgovoru koji smo dobili iz Ureda Ivane Maletić.
„950. obljetnica prvog spomena grada Šibenika, najstarijeg izvornog hrvatskog grada važan je događaj za Šibenik, ali i za cijelu Hrvatsku, stoga nam je posebna čast sudjelovati u ovom programu.
Popis više od 60 naših sugrađana koji će sudjelovati na konferenciji i izložbi povodom 950. obljetnice grada Šibenika u Europskom parlamentu u Bruxellesu kreirani su u suradnji s Gradom Šibenikom, Šibensko-kninskom županijom, Šibenskom biskupijom, kulturnim institucijama te medijskim kućama.
Žao nam je što nismo mogli obuhvatiti sve koji su sudjelovali u obilježavanju 950. obljetnice jer se cijeli Šibenik priključio proslavi, obljetnica se prelila i na nacionalne okvire, a održavanjem ove konferencije nadilazi i međunarodne. Nastojali smo kontaktirati institucije, ustanove, udruge, sudionike kreiranja sadržaja proslave, koje su potom same predlagale svoje predstavnike. Nemamo saznanja tko od zaposlenika ustanova ili predstavnika udruga nosi politički predznak, a za ovu prigodu je važan zajednički nastup i jedinstvo, nikako pojedinačno političko etiketiranje“, kaže se u obrazloženju.

 

Iz kategorije: Vijesti