Datum objave: 23. Listopad 2016

Bojanu Cinottiju, e-kartu i marinedronu zlato na izložbi u Zagrebu

Šibenik News
Šibenik News

Električni karting i Marinedron - univerzalno mini plovilo na električni pogon, inovacije Bojana Cinottija osvojile su zlato na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA koja se zadnja tri dana održavala u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

 

Nakon tri dana održavanja, jučer su u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu svečano dodijeljene nagrade i priznanja Međunarodne izložbe inovacija ARCA najuspješnijim hrvatskim i inozemnim inovatorima.

 

Najznačajnija nagrada izložbe, Grand Prix, pripao je jedinstvenoj inovaciji na svijetu – Samohodnom vagonu za rasuti teret Radionice željezničkih vozila Čakovec.

 

 


Na ovogodišnjoj izložbi predstavljeno je 180 inovacija iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Kine, Irana, Poljske i Rumunjske i to od praktičnih inovacija za svakodnevnu uporabu, preko inovacija iz vojne industrije do znanstvenih projekata i otkrića. Najboljima su jučer uručene zlatne, srebrne i brončane medalje.
 

 

Cinotti je sa svojim izumima nadjačao, spomenimo samo, svjetski proslavljenu pametnu klupu Ivana Mrvoša iz Solina. 

 

 

Inovacije Bojana Cinottija prepoznali su svi gdje god su se pojavili. Sad je red na Šibeniku. Sad je red da Krešimirov grad konačno brendira nešto iz sadašnjosti umjesto da budućnost gradi na temeljima iz prošlosti. 

 

Iz kategorije: Vijesti