Datum objave: 19. Listopad 2016

Grad Šibenik i Hrvatske ceste kreću u realizaciju novih projekata na širem području grada

Šibenik News
Šibenik News

Prostorno - prometno - građevinska studija cestovne mreže državnog značenja na širem području grada Šibenika, koja je predstavljena danas u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić sadržava rješenje svih problematičnih prometnih točaka.

 

Uključuje čvor Meterize koji se upravo gradi, izgradnju čvora Rokići, rješenje zapadnog ulaza u grad, odnosno izgradnju čvora Njivice, prometno rješenje u Ulici Velimira Škorpika, obilaznicu oko Brodarice i Ražina, uređenje istočnog ulaza u Šibenik te spoj industrijske zone Podi na autocestu A1. Studiju je izradio Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Financirali su je Hrvatske ceste.

 


Nakon prezentacije Studije, gradonačelnik Šibenika Željko Burić i predsjednik uprave Hrvatski cesta Josip Škorić obišli su gradilište čvora Meterize.

 

- Nakon završetka opsežnih radova na Meterizama, Šibenčani će dobiti suvremene kružne tokove i nadvožnjak, kojima će se pojačati protočnost i sigurnost prometa - naglasio je gradonačelnik Burić.

 

Josip Škorić je obećao da će Hrvatske ceste s Gradom Šibenikom vrlo brzo krenuti u realizaciju sljedećih projekata koji su predviđeni u prometnoj studiji. 

Iz kategorije: Vijesti