Datum objave: 11. Listopad 2016

Obnovljena stara dvorana Partizan: Novo ruho Miminca koji koristi oko 500 sportaša i srednjoškolaca

Diana Ferić
Diana Ferić

Obnovljeni sportski objekt Miminac, bivši Partizan, otvoren je jutros u nazočnosti čelnih ljudi Grada Šibenika. Ta je zgrada stara gotovo sto godina, a ovo je bila prva iole ozbiljnija obnova. Dovoljno je reći da su donedavno tu bili zahodi takozvani čučavci i da na podu nije bilo ni pločica već stari linoleum.

 

Na tom objektu uređena je fasada, a rekonstruiran je i podrum u kojem su uređene svlačionice i sanitarni čvorovi te mala dvorana. Netko je danas primijetio kako podrum Miminca sada izgleda poput operacijskog trakta u bolnici. 

 

U to je utrošeno 3 i pol milijuna kuna od čega je oko 500 000,00 kuna osigurao Fonda za energetsku učinkovitost, a sve ostalo Grad Šibenik iz svog proračuna, kako je danas istaknuo gradonačelnik Željko Burić.

 

- Naš je cilj, sportašima, prvenstveno djeci i učenicima koji koriste ove prostore stvoriti sve potrebne uvjete. Koristili smo subvencije Fonda za energetsku učinkovitost za obnovu fasade. To je bila klasična formula zajedničkog ulaganja Fonda za energetsku učinkovitost i lokalne samouprave. Nastavit ćemo i dalje pa ćemo urediti veliku dvoranu - najavio je gradonačelnik Burić.


Prostore u Mimincu koristi oko 500 sportaša te učenici tri šibenske srednje škole. Andrija Španja, ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti podsjetio je da obnovom Miminca završava projekt uređenja svih važnih šibenskih sportskih objekata. Prije toga uređena je Ljubica, Sportska dvorana na Baldekinu te pomoćno igralište s umjetnom travom na Šubićevcu.

 

-Prije nepune tri godine gradska vlast i mi u Športskim objektima smo se dogovorili da nećemo ulaziti u megalomanske projekte izgradnje novih sportskih objekata već da ćemo ulagati u postojeće. Nije teško nešto novo izgraditi, ali je problem to onda održavati - istaknuo je Španja. 

Iz kategorije: Vijesti