Datum objave: 09. Listopad 2016

Regulacija prometa na snazi: U ponedjeljak počinju radovi na čvoru Meterize

Šibenik News
Šibenik News

U ponedjeljak, 10. listopada, dakle, sutra, počinju radovi na rekonstrukciji čvora Meterize u Šibeniku zbog čega iz Grada Šibenika mole građane za strpljenje te poštivanje privremene regulacije prometa za vrijeme izvođenja radova na tom području.

 

Radovi će trajati godinu dana te će se odvijati po fazama, a pojedine dionice na čvoru Meterize bit će zatvarane za promet.

 

Javnost će biti pravovremeno obaviještena o načinu i mogućnostima prometovanja, a promet će biti reguliran privremenom vertikalnom i svjetlosnom signalizacijom.

 

Čvor Meterize obuhvaća križanje državnih cesta D8 i D33 na spoju s lokalnom cestom L65058. Hrvatske ceste su za ovaj posao već ranije otkupile oko 13.000 kvadrata zemljišta. Dio zemljišta koji je bio u vlasništvu Grada Šibenika ustupljen je Hrvatskim cestama za izgradnju čvora na kojem se često stvaraju velike prometne gužve.

 

Čvor Meterize obuhvaća izgradnju dva kružna toka, između kojih će biti nadvožnjak. Prema projektu zadarskog studija Donat, jedan kružni tok bit će na mjestu gdje je sad križanje te skretanje za Šubićevac i magistralu, a drugi kružni tok će biti kod stare kave.Radove će nadzirati tvrtka Invest Inžinjering.

Iz kategorije: Vijesti