Datum objave: 07. Listopad 2016

Iz Foruma žena šibenskog SDP-a pozivaju sve da se pomole za izgradnju kvalitetnijeg društva u Hrvatskoj

Šibenik News
Šibenik News

Aktivnosti članova kampanje '40 dana za život' sve češće nailaze na osude, a na listu onih koji osuđuju njihovo javno djelovanje s molitvom koja bi trebala biti u miru i osobna, upisao se i Forum žena SDP-a Šibenik. 

 

Ivana Vučenović, predsjednica Foruma, osuđuje i napada aktivnista na šibenskog novinara, ali i tvrdnje da pobačaj treba zabraniti i silovanim djevojčicama.

 

- Kao žene i socijaldemokratkinje najoštrije osuđujemo one koji se zalažu za zabranu pobačaja, čak i silovanim djevojčicama i ženama, a tim ugrožavaju pravo na izbor i upravljanje svojim životom. Kako se Ustavom Republike Hrvatske jamči sloboda savjesti i vjeroispovijedi i slobodno javno očitovanje vjere ili drugog uvjerenja, tako se svakom daje pravo na rad i jamči sloboda rada - poručuju iz Foruma. 

 

Navode kako toleriranje naizgled manjih izgreda dovodi do većih incidenata te da se nikakvo nasilje ne bi trebalo tolerirati, a nasilje nad novinarima napad su 'na slobodu govora i izražavanja različitog mišljenja što je potpuno nedopustivo u demokratskom društvu koje teži biti društvo tolerancije, solidarnosti i pravde'. 

 

- Ovakve inicijative iz molitvene organizacije '40 dana za život' pod krinkom da su molitve izgledaju kao da se traži pažnja javnosti, a ne Boga, jer molitva Bogu je duboka i osobna stvar, bez potrebe da drugi znaju za to. Pozivamo sve građanke i građane Šibenika da nas svoj način upute svoju molitvu ili svoje misli k tome da izgradimo kvalitetno društvo koje svoje napore treba usmjeri na kvalitetno informiranje i obrazovanje kako bismo smanjili broj neželjenih trudnoća, kako bismo dobili bolji Zakon o radu, koji jamči bolje uvjete za žene radnice i trudnice, mogućnost lakšeg (jeftinijeg) podizanja djece – besplatan prijevoz, školske knjige, vrtići, javno financirano visoko školstvo, pomoć samohranim roditeljima i niz ostalih socioekonomskih uvjeta dostojnih svakog čovjeka - poručuju iz Foruma žena SDP-a. 

 

Iz kategorije: Vijesti