Datum objave: 06. Listopad 2016

Gradonačelnik primio Bojana Cinottija i Društvo inovatora Faust Vrančić koji stoje iza e-kartinga

Šibenik News
Šibenik News

U povodu osvajanje zlatne medalje na nedavno održanom 9. sajmu inovacija u Kastvu kod Rijeke zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer primio je danas Bojana Cinottija te članove Društva inovatora 'Faust Vrančić' iz Šibenika Josipa Laburu i Silvu Bajić.

 

Bojan Cinotti, podsjetimo, osvojio je za izum električnog kartinga zlatnu medalju te ostvario zapažen uspjeh na izložbi inovatora iz cijele Hrvatske u Kastvu. Cinottiju je u izumu pomoglo Društvo inovatora 'Faust Vrančić' iz Šibenika.

 

- Čestitam vam na ostvarenim rezultatima i lijepoj promociji grada Šibenika te vam želim uspjeh i u budućim aktivnostima - kazao je zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer, a čestitkama se pridružio i gradonačelnik grada Šibenika Željko Burić.

 

E-kart Bojana Cinottija je prvi kart takve vrste u Hrvatskoj, radi na baterije koje za punjenje koriste dva načina, jedan je gradska električna mreža, a drugi su solarne folije. Riječ je o vozilu koje napajanjem na električni pogon ne šteti okolini.  Šibenski izum bit će prezentiran na nadolazećim nacionalnim izložbama inovativnih proizvoda ARCA 2016. i INOVA 2016. 

 

Iz kategorije: Vijesti