Datum objave: 05. Listopad 2016

Predstavnici 10 europskih gradova na dvodnevnoj radionici u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

Problematika oživljavanja maloprodaje u gradovima koji imaju svoje povijesne urbane jezgre tema je dvodnevne radionice u okviru mreže RetaiLink koja se održava u Šibeniku. Predstavnici 10 europskih gradova okupili su se u Šibeniku te će kroz niz radionica u sklopu programa URB ACT III. raditi na kreiranju plana urbanog razvoja s naglaskom na maloprodajni sektor.

 

Tim povodom, u prodajnom prostoru Hrvatskog otočnog proizvoda u Šibeniku to su predstavili gradonačelnik Željko Burić, Pere Camps, pročelnik za kulturu španjolskog Grada Igulada, koji je i nositelj projekta, Kristijan Domdjoni, predstavnik Udruge Šibenik i pomoćnik pročelnika u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Petar Mišura.

 

- U kontinuitetu nastojimo olakšati život i poslovanje poduzetnicima u našoj povijesnoj jezgri, a upravo ovaj projekt omogućit će da čujemo problematiku drugih europskih gradova koji se susreću sa sličnim problemima, te da zajedničkim snagama iznalazimo rješenja - rekao je gradonačelnik Željko Burić.

 


Ljepote Šibenika pohvalio je pročelnik za kulturu grada nositelja projekta Igulade Pere Camps, dodajući da sve gradove koji participiraju u mreži RetaiLink, bez obzira jesu li mediteranski ili kontinentalni, tište isti problemi, te vjeruju da će dio istraživanja koje provode, odnosno zaključaka, uspjeti i primijeniti u lokalnim sredinama.

 

Predsjednik udruge Šibenik Kristijan Domdjoni kazao je da je upravo udruga koja okuplja 36 obrtnika i poduzetnika nastala kao rezultat ovog projekta. 

 


- Cilj nam je rješavati probleme poslovanja u staroj jezgri; izgradnja podzemnih garaža na lokaciji Poljana značajno će olakšati pristup poslovnim prostorima, a podizanju komunalnog standarda, što nam je također prioritet, pridonijet će i novo komunalno vozilo kojim raspolaže Gradska čistoća -rekao je Domdjoni.
 

Iz kategorije: Vijesti