Datum objave: 05. Listopad 2016

JU NP Krka i skradinska djeca zajedno obilježavaju Svjetski dan zaštite životinja

Šibenik News
Šibenik News

Javna ustanova 'Nacionalni park Krka' i ove se godine pridružuje aktivnostima u povodu Svjetskog dana zaštite životinja, koji se obilježava 4. listopada. Učenici nižih razreda Osnovne škole Skradin pridružit će se prigodnom obilježavanju Svjetskog dana zaštite životinja u NP „Krka“ u petak, 7. listopada, od 9 do 12 sati na Skradinskom buku (ili u Ispostavi u Skradinu u slučaju kiše).

 

Kroz igru i priču djeca će se upoznati s prirodnim osobitostima i kulturnim vrijednostima NP Krka i naučiti nešto više o zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama u Parku.



Dramska skupina Virko iz Šibenika nastupit će na livadi na Skradinskom buku te će djeci prenijeti važnu poruku o utjecaju ljudi na životinje i prirodu. Zabavno-edukativna predstava 'Krilko i hrast' priča o Zemlji, Krki, jednom šišmišu, tri vjetra i jednom žiru. Predstava je interaktivnog karaktera tako da će u njenom izvođenju sudjelovati i sama djeca OŠ Skradin te biti prigodno nagrađena.



Svjetski dan životinja međunarodni je dan posvećen pravima životinja i njihovu blagostanju, s posebnim naglaskom na odnosu čovjeka prema životinjama i važnosti svih životinja za život na Zemlji. Proglašen je 1931. na konvenciji ekologa u Firenci da bi se istaknuo nepovoljan položaj ugroženih vrsta. Za obilježavanje Svjetskog dana životinja odabran je 4. listopada, dan sv. Franje Asiškoga, zaštitnika životinja.

Iz kategorije: Vijesti