Datum objave: 04. Listopad 2016

U tijeku radovi na čišćenju i popravcima oborinskih kanala na području Vodica

Šibenik News
Šibenik News

Nakon ljetne stanke, nastavljaju se radovi na čišćenju i popravcima oborinskih kanala na području Vodica s kojima je tvrtka Hrvatske vdoe započela u prvoj polovici tekuće godine, pred početak turističke sezone. Radovi se izvode prema dokumentaciji koju je izradila tvrtka Plimica d.o.o. iz Splita.  

 

Trenutačno je u tijeku čišćenje zarova od Tribunjske ceste pa sve do mora, a na dijelovima gdje je to potrebno izvršit će se i betoniranje podloge.

 

Kako su stručne službe Grada Vodica ocijenile, za vrijeme obilnih padavina, najveći se problemi pojavljuju na području Dulcina i Obrova, pa se ti dijelovi prvi i uređuju. Hrvatske vode su, prema svom Planu o upravljanju vodama u 2016. godini, za spomenute radove osigurale pola milijuna kuna, a predviđeno je da ova faza uređenja bude gotova za dva mjeseca, ne bude li kakvih imovinsko-pravnih problema koje će, u slučaju njihova pojavljivanja, rješavati Grad Vodice.

 

Ovo su samo hitne interventne mjere dok u potpunosti ne bude izrađena dokumentacija Projekta Integralno postupanje s vodama na području Grada Vodica. Tada će se napraviti procjena troškova i dinamika izvođenja daljnjih radova, a Hrvatske vode su obećale suradnju i u sudjelovanje u daljnjoj realizaciji cjelovitog rješenja regulacije odvodnje površinskih voda Grada Vodica kao i eventualnog nastavka sanacije pojedinih oborinskih kanala. 

Iz kategorije: Vijesti