Datum objave: 01. Listopad 2016

Slovenska obitelj Cvetko - milijunti posjetitelji NP Krka

Diana Ferić
Diana Ferić

Mladi bračni par iz Slovenije, Toni i Sonja Cvetko, s četveromjesečnom kćerkicom Jercom milijunti su posjetitelji koji su ove godine kupili ulaznicu za Nacionalni park Krka. Ravnatelj JU NP Krka Krešimir Šakić sa suradnicima čekali su oko 10.30 sati u ispostavi Skradin tko će kupiti to milijuntu ulaznicu i slučaj je htio da se posreći toj simpatičnoj obitelji koja je bila nemalo iznenađene kada su doznali da su dobitnici. Za poklon su dobili jedna šibenski reljef i šibensku kapu, u povodu 950. Obljetnice prvog pisanog spomena Šibenika te promidžbene materijale NP Krka, a priređena je i prigodna zakuska.

 

Bračni par Cvetko prvi put je u NP Krka.“Ljetujemo u Sukošanima i danas smo došli upoznati Nacionalni park Krku jer smo od mnogih čuli, a i čitali smo da je jako lijep. Jedva čekamo da prošetamo Skradinski bukom“, kazali su nam.

 

To je, kako je potvrdio ravnatelj NP Krka Krešimir Šakić, prvi put u povijesti tog nacionalnog parka da će ga posjetiti više od milijun turista u jednoj godini. „To je rezultata svega onoga što je proteklih tridesetak godina uloženo u ovaj nacionalni park čime se svrstao i vrlo poželjne destinacije. Ovo je zaista povijesni dan za Krku, a ovo malo dijete koje je danas sa obitelji ušlo u NP Krka je zalog i naše dobre budućnosti.

 

To je i obveza da park sačuvamo za sve generacije koje dolaze. Upravo sam se vratio s jednog simpozija na kojemu su znanstvenici iz Instituta Ruđer Bošković iznijeli rezultate svoje studije o tomu koliko ekonomsku korist donose nacionalni parkovi i druga zaštićena područja lokalnoj zajednici upravo na primjeru Nacionalnog parka Krka. Utvrdili su da pored 9,8 ,milijuna eura koliko se zaradi od ulaznica, Šibensko- kninska, Zadarska i Splitsko – dalmatinska županija imaju od posjetitelja našeg nacionalnog parka korist od čak 165 milijuna eura“, izjavio je novinarima Šakić. 

Iz kategorije: Vijesti