Datum objave: 29. Rujan 2016

EKSKLUZIVNO: Mate Mišo Kovač priznao: Ponosan sam što sam Šibenčanin!

Šibenik News
Šibenik News

- Postoji jedan grad, a to je Šibenik, koji ima svoj ponos, svoje dostojanstvo – kazao je Mate Mišo Kovač, legenda hrvatske glazbe, rođeni Šibenčanin za svoj rodni grad.

 

Kazao je to, ekskluzivno za Županijski Radio Šibenik u razgovoru koji će biti emitiran tijekom dana na frekvencijama još jedne šibenske, radijske legende. Upravo koncert Mate Miše Kovača smatra se vrhuncem svečanog slavlja u povodu Dana grada Šibenika koji se obilježava na blagdan sv. Mihovila, nebeskog zaštitnika Krešimirovog grada.

 

- Ponosan sam što sam Šibenčanin, normalno. Prošao sam cijeli svijet od Acapulca i dalje, ali ne postoji grad na svijetu koji je ljepši, bolji od Šibenika koji ima pogled na Martinsku, Jadriju, Paklinu i dalje prema Skradinu. To nema nitko na svijetu, samo Šibenik – priznao je legenda.

 

Mišo je poručio mlađim generacijama da čuvaju svoj grad.

 

- Šibenik je uvijek bio hrvatski grad, zato i ima tvrđave. Tvrđave postoje da bi se grad branio, ne da bi se na njima ljubakalo. Zato su postojale i zato postoje – kazao je Mišo u eteru Radio Šibenika.


O tome kako ga je otac Jakov u šetnji Poljanom učio kako se obraćati ljudima, kako treba poštovati svakog čovjeka pa bio on i pitur slušajte u eteru Radio Šibenika.
 

Iz kategorije: Vijesti