Datum objave: 29. Rujan 2016

Budnicom Šibenske narodne glazbe započela jutarnja svetkovina blagdana sv. Mihovila

Šibenik News
Šibenik News

Proslava blagdana sv. Mihovila, nebeskog zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije započela je sinoć Službom svjetla i pjevanim Povečerjem u katedrali sv. Jakova, a nastavlja se danas. Prazničko jutro u Šibeniku započelo je budnicom Šibenske narodne glazbe ulicama grada i šibenskom rivom, a nastavit će procesijom s početkom u 10 sati. 

 

 

 

Nakon procesije, služit će se sveta misa na Trgu Republike Hrvatske ispred katedrale sv. Jakova, a pripreme za misno slavlje na otvorenom traju od ranih jutarnjih sati. 

 

U 15:00 sati u Park šumi Šubićevac djeca šibenskih gradskih vrtića, osnovnih škola i srednjih škola sudjelovat će u tradicionalnoj utrci pod nazivom „Trka za moj grad“. Utrku organiziraju Društvo Naša djeca Šibenik i Grad Šibenik.

 


U Studiju galerije sv. Krševana u 20:00 sati bit će otvorena izložba „Šibenčani“, a tijekom cijelog dana u periodu od 09:00 do 20:00 sati građanima na dar otvorena su vrata tvrđave sv. Mihovila. Veliki koncert s početkom u 20:30 sati u Docu će održati glazbena legenda Mate Mišo Kovač, a nebo nad Šibenikom obasjat će vatromet! 

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti