Datum objave: 28. Rujan 2016

Koncert Mate Miše Kovača vrhunac svečane proslave Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila

Šibenik News
Šibenik News

U četvrtak, 29. rujna Šibenčani slave Dan grada i blagdan nebeskog zaštitnika sv. Mihovila. Bogat cjelodnevni program počinje već u jutarnjim satima budnicom ulicama grada Šibenske narodne glazbe.


U 9:00 sati na Gradskom groblju Kvanj odat će se počast braniteljima stradalim u Domovinskom ratu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća. Tradicionalna svečana procesija gradom počinje u 10:00 sati nakon čega će se na trgu ispred katedrale sv. Jakova služiti sveta misa.



U 15:00 sati u Park šumi Šubićevac djeca šibenskih gradskih vrtića, osnovnih škola i srednjih škola sudjelovat će u tradicionalnoj utrci pod nazivom „Trka za moj grad“. Utrku organiziraju Društvo Naša djeca Šibenik i Grad Šibenik.



U Studiju galerije sv. Krševana u 20:00 sati bit će otvorena izložba „Šibenčani“, a tijekom cijelog dana u periodu od 09:00 do 20:00 sati građanima na dar otvorena su vrata tvrđave sv. Mihovila. Veliki koncert s početkom u 20:30 sati u Docu će održati glazbena legenda Mate Mišo Kovač, a nebo nad Šibenikom obasjat će vatromet! 

Iz kategorije: Vijesti