Datum objave: 21. Rujan 2016

Dogradonačelnik Mileta ustrajan da Kućica nije gradilište, dio radova odvijat će se popodne i vikendom

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Zahvaljujući novcu Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, na dječjem vrtiću Kućica na Baldekinu u Šibeniku traju radovi na energetskoj obnovi. Riječ je radovima ukupne vrijednosti oko 1,2 milijuna kuna, koje Ministarstvo kroz svoj pilot projekt financira u iznosu od 860 tisuća kuna.

 

Radovi na obnovi počeli kad i pedagoška godina što je pojedine roditelje navelo da se zabrinu za sigurnost svoje djece koja svakodnevno borave u Kućici.


Svakako najglasniji među njima bio je Davor Juranić, otac dvoje djece koja pohađaju vrtić, koji je prisustvovao jučer održanom zajedničkom sastanku roditelja i predstavnika ustanove Gradski vrtić Šibenska maslina te Grada Šibenika.


Mali broj roditelja koji se odazvao sastanku daje zaključiti, navodi dogradonačelnik Danijel Mileta, koji je nazočio sastanku, da veliki broj roditelja, a ukupno ih je 300, nije zabrinut te da vjeruje u organizaciju građevinskih radova paralelno s boravkom djece u Kućici.


Juranić je prvi javno istupio te izrazio nezadovoljstvo činjenicom da djeca borave u prostoriji koja je pod radovima, a zasmetalo mu je što roditelje te djece nisu na vrijeme obavješteni o planiranim radovima.

 

- U puno navrata govorilo se da će se to raditi, da je projektna dokumentacija poslana. Kako mi nismo znali do zadnjeg trena kada ćemo dobiti zeleno svjetlo Ministarstva i kad ćemo okončati tu proceduru, mi nismo ni mogli reći roditeljima da će to biti s početkom pedagoške godine – izjavila je Maja Gulin, ravnateljica GV Šibenska maslina pod čijom je nadležnošću Kućica.

 

Iz Ministarstva graditeljstva i prostornog planiranja obavijest o otvorenim prijavama na natječja za dobivanje financijskih sredstva za radove na energetskoj obnovi stigla je u kolovozu 2015. godine. Grad Šibenik prijavio je Kućicu te je bio jedan od ukupno 300 prijavljenih projekata, no i jedna od onih koje je resorno Ministarstvo pristalo financirati.

 


U ožujku 2016. godine, u Grad Šibenik stigla je obavijest da im je projekt prošao na natječaju, a tek u kolovozu iste godine Grad i Ministarstvo potpisuju ugovor o dodjeli sredstava. U međuvremenu, gradska uprava raspisuje natječaj za izvođača radova, a krajem srpnja otvaraju se tri pristigle ponude, od koje je jedna bila nevaljala.

 


Nakon isteka žalbenog roka, Grad Šibenik potpisuje ugovor s odabranim najpovoljnijim izvođačem radova, a potom i s Ministarstvom. I tek tada radovi mogu početi, a početak se poklopio s početkom pedagoške godine.

 


- Naravno da bih vodio svoju djecu u takav vrtić jer to i nije gradilište. Djeca i osoblje su odvojeni od radova i sigurni što su pokazali nadzorni inženjeri i neovisni stručnjaci, a da im djeca ne borave na gradilištu shvatili su roditelji koji nisu došli na sastanak – zaključio je Mileta.


- Najbučniji radovi i oni koji bi možda najviše mogli smetati u procesu će se nastaviti raditi u popodnevnim satima i tijekom vikenda i to će se dogovarati doslovno iz dana u dan – potvrdila je ravnateljica Gulin.

 

Dodajmo i to da cijena koju roditelji mjesečno izdvajaju za gradske vrtiće neće rasti iako se radi o skupljem održavanju. A neće rasti, kako obrazlaže dogradonačelnik Mileta, jer je Grad Šibenik uspio u namjeri da resorno Ministarstvo financira ovaj inače hvalevrijedna projekt.
 

Iz kategorije: Vijesti