Srijeda, 14 Rujan 2016 15:05

Protiv dvojice navijača podignute optužnice zbog izazivanja nereda na nogometnoj utakmici

Napisao: 
Protiv dvojice navijača podignute optužnice zbog izazivanja nereda na nogometnoj utakmici

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo pred Općinskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv dvojice Šibenčana (1988. godište i 1996. godište) koji su izazivali nerede na Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj na utakmici Hrvatska – Češka.

 


Stavlja im se na teret da su 17. lipnja 2016. u francuskom gradu Saint Etienneu, tijekom nogometne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Češke,  nakon što je utakmica u 86. minuti privremeno prekinuta zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava na travnjak, kao pripadnci veće grupe navijača, u cilju izazivanja nereda i onemogućavanja nastavka utakmice, verbalno i fizički napadao ostale navijače i posjetitelje koji su bili na istoj tribini.

 

Tereti ih se i da su poticali druge izgrednike na nasilje i tučnjavu što je imalo za posljedicu izricanje novčane kazne Hrvatskom nogometnom savezu u visini od 100.000 eura. 

 

Dobili su zabranu napuštanja boravišta i zabranu posjećivanja svih sportskih natjecanja i događanja. 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!