Nedjelja, 11 Rujan 2016 22:10

HDZ izgubio glas dijaspore,no ostvario prednost pred SDP-om i pripadajućom koalicijom

Napisao: 
HDZ izgubio glas dijaspore,no ostvario prednost pred SDP-om i pripadajućom koalicijom

Nakon 22 sata i obrađenih 36 posto biračkih mjesta, stigla je prva objava Državnog izbornog povjerenstva (DIP) prema kojemu je HDZ u prednosti u odnosu na Narodnu koaliciju. HDZ-u 61 mandata, Milanovićevoj koaliciji devet manje, 52. 

 

- Mi smo uvjereni i nakon 15 posto da smo mi ti koji će formirati Vladu, da će biti čvrsta i stabilna i idemo raditi u interesu stanovnika Hrvatske - kazao je Nedjeljko Dujić, predsjednik županijskog HDZ-a, dodajući da je su presretni zbog 300, 400 preferencijalnih glasova koliko je Branka Juričev Martinčev, nositeljica liste 9. izborne jedinice, dobila u svom gradu, u Vodicama.

 

No vijest trenutka svakako je činjenica da je HDZ izgubio mandat iz dijaspore. Dijaspora je, nakon 9. izborne jednice u Hrvatskoj, bila utvrda broj dva hrvatskih demokrata, no ovi izbori donijeli su neke nove vjetrove. 

 

 

Od preostalih stranaka, odnosno koalicija rezultati glasanja trenutačno izgledaju ovako: Most 14, Živi zid 8, IDS 4, Bandić 2.

 

Tek u ponedjeljak, 12. rujna, do 15 sati, bit će prebrojani svi glasovi sa svih biračkih mjesta i tek tada ćemo imati sto posto službene rezultate parlamentarnih izbora na kojima su Hrvati birali nove zastupnike Hrvatskog sabora i Vladu.  

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!