Datum objave: 03. Rujan 2016

FOTO: Plenković u Šibeniku poručio biračima: Birate između mene vjerodostojnog i Milanovića istrošenog

Snježana Klarić
Snježana Klarić

U sklopu  kampanje ususret parlamentarni izborima 11. rujna, Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, vratio se u Šibensku - kninsku županiju gdje je danas, 3. rujna, boravio u Drnišu i Kninu, te naposljetku u Šibeniku.


Plenković je prošetao šibenskom rivom u društvu stranačkih kolega i partnera s liste 9. izborne jedinice koja se ionako smatra HDZ-ovom utvrdom, no vratio se utvrditi gradivo budući da je prvi čovjek HDZ-a nekoliko puta boravio u radnom posjetu Krešimirovom gradu.


- Hrvatski birač ima jednostavan izbor između neprimjerenog, nedostojnog, potrošenog i nesposobnog Milanovića kao bivšeg premijera i mene kao novog lidera HDZ-a koji nudi kvalitetnu perspektivu, program i ljudi i, ono što je najvažnije, političku vjerodostojnost - poručio je Plenković s Trga Republike Hrvatske svom političkom kolegi i glavnom konkurentu na mjesto premijera Lijepe Naše koji ga je, pak, iz Vukovara podsjetio da HDZ-ovi dužnosnici dosad nisu učinili mnogo osim što su sustavno pljačkali hrvatski narod.

 

Prvi čovjek Hrvatske demokratske zajednice iduće nedjelje, nakon prebrojavanja glasova, očekuje pobjedu svoje stranke na nivou države do koje će doći, uvjeren je, i glasovima iz Dalmacije.

 

- S kolegama iz 9. izborne jedinice, pobjedničke jedinice za HDZ, nakon današnjeg susreta i svih njihovih aktivnosti, ovdje očekujem još jedan uvjerljiv rezultat iduće nedjelje koji će biti doprinos našoj ukupnoj pobjedi i nadam se dovoljnom broju glasova za formiranje stabilne parlamentarne većine i buduće hrvatske Vlade - kazao je Plenković, koji se, između ostalog, osvrnuo i na sedam MOST-ovih uvjeta s kojima se, navodi, upoznao putem medija.

 

Ipak, Plenković ostaje pri tome da će pričekati izbore, službene rezultate da bi se ušlo u pregovaranje sa strankama, a ako se to i dogodi, objašnjava, bit će to dogovori sa strankama koje s HDZ-om dijele programske i svjetonazorske sličnosti.


Dužnost nove Vlade je unijeti stabilnost u politički život na tlu Hrvatske i to temeljem cjelovitog radnog programa za naredne četiri godine, tvrdi Plenković, dodajući da birači očekuju da im državne firme osiguraju kvalitetan život, veći životni standard.


Međutim, na pitanje podržava li ideju MOST-a da se se saborski zastupnici u buduće plaćaju po učinku, odnosno ovisno o tome koliko vremena i koliko kvalitetno se posvete svom poslu, Plenković nije odgovorio direktno, a to je pitanje nazvao - tehničkim.

 

- Protiv toga sam da se banalizira rad državnih institucija. Država mora imati svoje institucije i oni koji obavljaju posao to moraju raditi savjesno i pristupati mu odgovorno. Ne mislim da njihov rad treba trivijalizirati na bilo koji način - objasnio je Plenković.

 

HDZ će završno financijsko izvješće na temu novac utrošenog, dobivenog i danog u sklopu kampanje za parlamentarne izbore tek predati Državnom izbornom povjerenstvu, no Plenković je u Šibeniku dao na znanje da iznos donacija na za to predviđenom računu iznosi 2,6 milijuna kuna, da su pristigli računi na iznos od 2,9 milijuna kuna te da će razlika biti podmirena iz redovnih sredstava stranke.

 

Plenković je još jednom javno naglasio da je njegov izbor na mjesto prvog čovjeka HDZ-a za tu stranku opterečenu brojnim optužama označio novi smjer, promjenu, a to će, tvrdi pretedent na premijersku fotelju, donijeti i Hrvatskoj.

 

Uz predsjednika HDZ-a, šibenskom rivom, odnosno među štandovima Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku prošetali su se i s ljudima družili svi svi oni HDZ-ovci koji su se našli na listi 9. izborne jedinice poput  Branke Juričev Martinčev, nositeljice, zatim Nediljka Dujića i Željka Burića te oni koji nisu poput Gorana Pauka, Novice Ljubičića, Ivice Poljička i Danijela Mileta te stranački partneri za koje se našlo mjesta na listi, a to bi bio HRAST-ovaca Hrvoje Zekanović.

 

 

Piše:Snježana Klarić
 

Iz kategorije: Vijesti