Datum objave: 01. Rujan 2016

FOTO: Katarski princ oduševljen morskim plodovima u konobi Opat na otoku Kornatu

Šibenik News
Šibenik News

 'Katara', super jahta katarskog šeika, Tamima bin Hamada Al Thanija još uvijek nije napustila šibenski arhipelag. Štoviše, jedna od najvećih jahta na svijetu izgrađena 2010. godine, krstarila je ovih dana kornatskim otočjem, a sam katarski princ, najmlađi vladar na svijetu, posjetio je otok Kornat gdje je objedovao u tamošnjoj konobi Opat.

 

Kako doznajemo od vlasnika konobe, Ante Božikova, nije bilo potrebe da mijenjaju uobičajenu ponudu sa svog jelovnika jer je kraljevska delegacija uživala u najboljem od Jadrana, morskim plodovima.

 

- Jeli su ribu što im njihova religija ne brani, i ostale morske plodove. Bili su veoma zadovoljni - kratko nam je kazao Božikov, vlasnik konobe Opat smještene u istoimenoj uvali otoka. 

 

Kako nam kaže, bio je princ bez pratnje svojih supruga koje se nalaze s njim na jahti, a Božikov otkriva i to da im ovo nije prvi put da u njihovu konobu svraćaju putnici koji krstare Kornatima poput kraljeva, prinčeva, princeza...

 

 

- Navrate oni. Naviknuli smo na takve goste koji nam dođu svako toliko - potvrdio je Božikov koji je pohvalio svog recentnog gosta opisujući ga kao skromnog i ljubaznog čovjeka. 

 

 

Piše: Snježana Klarić

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti