Datum objave: 25. Kolovoz 2016

Prijetnje šibenskim antifašistima: Tražili ste da dođemo u Šibenik pa smo došli i nismo gotovi!

Šibenik News
Šibenik News

- Posjetite Pisak gamadi. Nadamo se da vam se sviđa poklon. Tražili ste sami da dođemo u Šibenik ako imamo muda pa smo dosli al jos nismo gotovi - poruka je koju su članovi Udruge Antifa Šibenik dobili u inbox svoje Facebook stranice. 

 

Poruka je to koju su nam prosljedili iz Antife, a dobili su je, po svemu sudeći, od osobe ili više njih koji se skrivaju iza lažnog imena Tyler Dun. 

 

- Bujanecovi sljedbenici su se valjda prepoznali pa su došli (valjda iz Splita ako je suditi po lažnom profilu) uništit spomenik Prvom šibenskom partizanskom odredu na Pisku - kazali su nam šibenski antifašisti, dodajući da ovo kao ni niz sličnih sadržaja koje svakodnevno primaju nisu prijavili. 

 

Ovaj primljeni sadržaj razlikuje se od prethodnih, navode šibenski antifašisti, dodajući da su autori poruke s društvene mreže prethodno uništili spomenik u spomen šumi, na Pisku.

 

- Nismo prijavljivali prijetnje, obično su iz Kanade, Australije ili s lažnih profila, ima par redikula i maloljetnika s otvorenim profilima koje ti i žao prijaviti. Ne želimo ući u sukob s narodom, nisu oni izvor ove fašizacije društva nego nusproizvod - objasnili su zašto nisu prijavili. 

 

Kako to obično biva u Hrvatskoj, nezadovoljstvo zbog ovo ili onog razloga usmjereno je na krivu adresu jer oni koji su zaduženi da ljudi žive u uređenoj državi u kojoj im je, u najmanju ruku, osigurana egzistencije, a potom i više od toga nakon čega ne bi imali vremena ni volje razmišljati o glupostima, izvlačiti ih iz prošlosti i interpretirati na način da izazivaju nevolje. 

 

Nema goreg od ogorčenog, frustiranog čovjeka  pored onog koji se 'bori' za svoju zemlju skriven iza lažnih imena, profila i adresa iz inozemstva gdje uživa blagostanje koje na rodnoj grudi nije osjetio. 

 

 

Piše: Snježana Klarić

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti