Datum objave: 24. Kolovoz 2016

Situacija na požarištima pod kontrolom, nije bilo ljudskih žrtava ni materijalne štete, opasnost još postoji

Šibenik News
Šibenik News

Trenutna situacija na požarištima oko Šibenika, prema riječima Volimira Miloševića, zapovjednika JVP Šibenik, mnogo je bolja nego ranije, ali još uvijek postoji realna opasnost.

 

- Nema aktivnog širenja požara, vatrogasne snage raspoređene su po većini rubnih djelova, ali još uvijek postoji opasnost od širenja požara zbog neprohodnog terena i borove šume. Na terenu je oko 120 ljudi, dio njih je na terenu između Perkovića i Slivna gdje gori. Imamo pomoć djelatnika DIP-a iz Šibenika, Splita i Zadra te kolega iz Splitsko - dalmatinske županije koje smo zbog umora pustili da se odmore - objasnio je Milošević.

 

Tijekom jučerašnjeg dana gorjelo je 12 požara, od čega je pet velikih, a ukupna izgorena površina kod tih pet izdvojenih požarišta iznosi, po gruboj procjeni Miloševića, oko 75 hektara, a gorjela je većinom borova šuma, nisko raslinje i nešto manje poljoprivrednih površina. 

 

- Hvala bogu, sve je prošlo bez ozlijeda. Kod ljudi je prisutan umor i zbog toga smo napravili redukciju snaga da se malo odmore. Objekti isto tako nisu oštećeni, nije bilo materijalne štete - kazao je zapovjednik šibenskih vatrogasaca.

 

Zračne snage, kanaderi, povućeni su sa svih požara, a zbog situacije na području Žaborić - Jadrtovac promet još uvijek teće usporeno uz regulaciju, a na ostalim mjestima u blizini požara promet se odvija uobičajenim ritmom.

Iz kategorije: Vijesti