Datum objave: 18. Kolovoz 2016

FOTO: Tisuću kuna kazne za ilegalni boravak kampera,za cijelu županiju tek jedan turistički inspektor

Šibenik News
Šibenik News

Zadnjih dana svjedoci smo kampera koji ostavljaju svoje pokretne domove na parkiralištima u Šibeniku. Jedan takav snimljen je u Docu, drugi u gradskoj četvrti Baldekin i prema Zakonu o u ugostiteljskog djelatnosti, kamp - kućica, kamp - prikolice, autodomovi mogu se parkirati na za to predviđenim mjestima i u tom smislu ne čine prekršaj. Međutim. 

 

- Prema Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti koji je na snazi precizirano je što znači boravak gostiju u njihovoj odgovarajućoj opremi. Isključivo se može boraviti na otvorenim prostorima predviđenim za to. Decidirano je da se ne smije boraviti, ali mogu parkirati. Parkiranje zbog kratkog zaustavljanja zbog na primjer razgledavanja grada je dozvoljeno, ali boravak je nemoguć - objasnio je Mario Goleš, turistički inspektor pri Ministarstvu turizma RH.

 

Goleš je jedini turistički inspektor zadužen za područje Šibensko - kninske županije jednako toliko ima ih na području Zadarske županije i to je, reći će Goleš, državni problem. Svoj posao obavlja temeljem godišnjeg plana rada te na dojavu koja može biti od strane drugih turističkih djelatnika, Turističkih zajednica gradova, općina ili županija, te samih građana.

 

Tijekom turističke sezone koja se polako bliži kraju, Goleš je dva puta izlazio na teren, od toga oba kampera na dojavu građana uhvaćena su u prekršaju te im je na licu mjesta naplaćena novčana kazna u iznosu od tisuću kuna što je prosječna cijena hrvatskih (leganih) kampova. 

 

- Osim toga, dobili su zabranu boravka 60 dana na tom mjestu - kazao je Goleš, međutim, zabrana boravka na mjestu na kojem su vlasnici kampera uhvaćeni u prekršaju ne znači da isti ima dvomjesečnu zabranu pristupa Docu ili Baldekinu, već samo tom parkirnom mjestu. Što znači da, ukoliko je platio novčanu kaznu, vozač svoj kamper može preparkirati dva parkirna mjesta dalje i nastaviti, recimo, kupanje na gradskoj plaži Banj.

 

 

Piše: Snježana Klarić

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti