Datum objave: 10. Kolovoz 2016

Srpanj na području Šibenika bolji za 31, prvi sedam mjeseci za 13 posto nego lani

Šibenik News
Šibenik News

Prvi čovjek Turističke zajednice grada Šibenika, Dino Karađole na krilima pozitivnih vijesti za mjesec srpanj najavljuje i rekordan rujan. Naime, na području grada Šibenika koji spada pod jurisdikciju lokalnog TZ-a tijekom srpnja ostvareno je deset posto više noćenja nego u istom mjesecu prošle godine. 

 

Najveći porast  broja noćenja bilježe privatni iznajmljivači koji su u sedmom mjesecu zabilježili porast od 31 posto u odnosu na isti period lani. Odličan turistički rezultat može se zahvaliti, uvjeren je Karađole, porastu broja smještajnih kapaciteta u svim sektorima jer uz hotel Jadran, Šibenik ove sezone gostima nudi smještaj u hotelima poput Heritage Life Hotel ili, pak, D-Resort u Mandalini, a tu je i veliki broj (studio) apartmana po cijelom gradu i bližoj okolici.

 

Osim odličnog srpnja, Dino Karađole može se pohvaliti i odličnim rezultatom za prvih sedam mjeseci u 2016. godini. U tom je periodu u odnosu na isto vrijeme 2015. godine zabilježen porast od 13 posto noćenja. 

 

- Šibenik je konačno prepoznat na tržištu makar je daleko od svojih potencijala. Svi smještaji u gradu su zauzeti toliko da je čovjek mene zaustavio na ulici i pitao me za smještaj - govori nama Karađole.

 

 O pričama sa šibenskih ulica po kojima se sumnja u dobru turističku sezonu, Karađole kaže da razumije jer sezona nije krenula obećavajuće.

 

- U Šibeniku se dogodilo to da smještajni kapacitet raste puno brže od broja turista i tu dolazi do takve slike, no grad je sad pun turista - govori prvi čovjek lokalnog TZ-. Također, o jadima istarskih ugostitelja koji su se javno očitovali da sezona nije bajna kao što se priča u hrvatskoj javnosti, kazao je da je to zbog toga što su Istrani naviknuli na jednu višu razinu i kontinuitet dolazaka. 

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti