Datum objave: 03. Kolovoz 2016

FOTO: Obonjan više nije ružno pače, dotjeran dočekuje svoje prve goste

Šibenik News
Šibenik News

Pretvorba nekadašnjeg, u međuvremenu zapuštenog Otoka mladosti, u svijetu odnedavno poznat pod pravim imenom Obonjan, u turistički resort po uzoru na san svakog ekonomski zavidno situiranog Britanca jedna je od najljepših priča u sferi razvoja turizma na području grada Šibenika i obližnjeg akvatorija.

 

Počela je pomalo, usudili bismo se reći, kilavo. No ono što je do prošlog tjedna bilo ružno pače već ovih dana poprimilo je prve naznake pravog rasnog labuda koji tek čeka raširiti krila i prigrliti svu tu silu bogatih Europljana koji su svoj komadić raja za odmor iz snova konačno dočekali uskrsnućem upravo - Obonjana. 

 

Koncesionari na čelu s jednom od suosnivača Danom Blacklideom proveli su otokom, ili barem onim dijelom kojim raspolažu zahvaljujući dugogodišnjoj koncesiji i koji su koliko - toliko dotjerali za prvo službeno pokazivanje javnosti, predstavnike Grada Šibenika, Ministarstva turizma te lokalne novinare.  

 

Prvi pogled na Obonjan - čisto savršenstvo, gotovo toliko lijepo kao plavo more koje ga okružuje. Netaknuta priroda jer, novi vlasnici,  trudili su se što manje intervenirati u okoliš, prirodu otoka i svojim posjetiteljima doista dočarati Mediteran kakav je nekad bio, a bio je predivan. 

 

Međutim, Obonjan kakav se danas predstavlja svijetu nije resort kao svaki drugi. Vlasnici svojim gostima garantiraju ljetovanje u sto posto prirodnom okruženju u kojem zloglasna plastika i drugi umjetni materijali nisu dobrodošli. Resort Obonjan ima ekološki pristup odmoru zbog čega gost otok neće napustiti samo odmorene duše i tijela već i će njegova svijest biti u skladu s važnošću očuvanja Majke Prirode i svih njenih elemenata. 

 

Kako navode koncesionari, Obonjan nije odmaralište samo za partijanere već i za one koji žele aktivno provesti svoj odmor, sudjelovati u raznim radionicama, na predavanjima... 

 

Što će od svega biti već ove sezone, tek ćemo vidjeti no ono što je predstavljeno prilikom obilaska otoka - lijepo i privlačno izgleda. 

 

 

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti