Datum objave: 20. Srpanj 2016

USPJEŠNI ŠIBENČANIN Hrvoje Bujas: Uložit ću i ja novac u jedan šibenski startup projekt

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvoje Bujas, vlasnik tvrtki Crno Jaje i GoHome, ujedno osnivač i koordinator Udruge StartUp Šibenik, zadnjih mjeseci intenzivno radi na popularizaciji poduzetništva i startupa u tom dijelu Dalmacije, a kaže kako u tome ima podršku gradonačelnika i njegova tima.

Nedavno je organizirao i susret lokalnih startupa s poslovnim anđelima iz zagrebačke udruge CRANE, a dovodi im i mentore te iskusne poduzetnike.
„Planiram i sam uskoro investirati u jedan od šibenskih novih projekata“, kaže nam, iako još ne otkriva o kome se radi. „Ja sam samo Šibenčanin na privremenom radu u Zagrebu“, dodaje.

„Radimo na konstantnoj edukaciji potencijalnih i postojećih poduzetnika koji žele ulagati u nove i kreativne tehnologije. Želimo da i Šibenik bude grad poduzetnika, ono što je nekad doista bio kad smo prvi u Europi, odmah nakon SAD-a, imali hidrocentralu na izmjeničnu struju“, tumači svoju misiju.
Iako je Šibenik neko vrijeme bio grad-problem, posljednjih godina on postaje, naglašava, „lijepa hrvatska priča, grad s potencijalom u kojem pada nezaposlenost, dolaze investitori, otvaraju se novi hoteli, novi projekti, a sam Grad Šibenik ima ambiciozne daljnje planove za privlačenje investitora i nastavak rasta. Na koncu konca, u Šibeniku je i u doba krize rasla cijena nekretnina“, kaže Bujas.

Prošlog tjedna su pred članovima CRANE-a pitch održala tri startup tima - Bite Me (Marin Čobanov), s napravom namijenjenom tržištu boraca, kao i sportaša u ragbiju ili hokeju, kako bi mogli efikasnije podnositi udarce u glavu, potom Biz2Run (Željko Komadina, Frane Urem i Krešimir Grubić), s aplikacijom namijenjenom mikropoduzetnicima koja objedinjuje sve procese u maloj tvrtki, te Tech teens Šibenik. Taj treći tim su zapravo šibenski osnovnoškolci, a od poslovnih su anđela dobili posebne pohvale i sklopili svoju prvu suradnju - članovi CRANE-a su odlučili uložiti u nabavu novih prijenosnih računala za potrebe tog, najmlađeg šibenskog startupa, kako prenosi portal Gradonačelnik.hr.
 

Iz kategorije: Vijesti