Datum objave: 12. Srpanj 2016

Predsjednik Županijskog suda u Splitu, Šibenčanin Marijan Miletić krivo shvatio "odvojeni" život

Diana Ferić
Diana Ferić

Predsjednik Županijskog suda u Splitu, Šibenčanin Marijan Miletić mjesecima je sebi isplaćivao 1000 kuna mjesečne naknade za odvojeni život od obitelji iako na tu naknadu nije imao pravo. To je tek jedno u nizu otkrića inspekcijskog nadzora Ministarstva pravosuđa provedenog u studenom prošle godine na Županijskom sudu u Splitu, drugom po veličini županijskom sudu u državi, piše Jutarnji list

U inspekcijskom izvješću o nadzoru nad materijalno financijskim poslovanjem Županijskog suda u Splitu stoji da je predsjednik tog suda Marijan Miletić od 1. kolovoza 2013. do 1. svibnja 2015. sebi protupravno svakog mjeseca isplaćivao 1000 kuna naknade za život odvojen od obitelji. Pravo na tu naknadu imaju oni suci koji su odlukom Državnog sudbenog vijeća privremeno, zbog potreba posla, premješteni na rad u drugi sud koji je najmanje 100 kilometara udaljen od mjesta prebivališta. Miletić međutim ni po jednom od ta dva kriterija nije imao pravo na naknadu za odvojeni život. Na splitskom Županijskom sudu ne radi privremeno nego trajno, i to od 2007.
Ni po kriteriju udaljenosti Miletić nema pravo na naknadu za odvojeni život jer je udaljenost između Šibenika gdje mu živi obitelj i Splita manja od 100 kilometara, stoji u izvješću.

 

Iz kategorije: Vijesti