Datum objave: 08. Srpanj 2016

Za sigurnije kretanje: Prometnice u centru Šibenika dobile led markere

Šibenik News
Šibenik News

U Ulici Stjepana Radića u Šibeniku postavljenisu  led markeri sa solarnim napajanjem koji imaju za cilj unaprijediti sigurnost prometnog sustava grada Šibenika.

 

- Ovo su prvi led markeri postavljeni na neki od šibenskih pješačkih prijelaza. Pratit ćemo reakcije sudionika u prometu kako bi procijenili učinkovitost istih te ih primijenili na još kojoj lokaciji. U svakom slučaju očekujemo da će podići razinu sigurnosti u prometu -kazao je zamjenik gradonačelnika,  Danijel Mileta.

 

U projektu unapređenja sigurnosti prometnog sustava Grada Šibenika sudjelovao je i predsjednik Gradske četvrti Baldekin I Želimir Bogadi.



Radovi na prometnoj signalizaciji izvedeni su na čitavom području grada: na području Gradske četvrti Meterize postavljeni su „ležeći policajci“, izvršeno je horizontalno i vertikalno obilježavanje, te je obnovljena prometna signalizacije i označavanje ulica na području Jurasa.



Horizontalna signalizacija obnovljena je u Ulici Stjepana Radića (oko bolnice do Vanjskog), na Poljani, u Ulici Kralja Zvonimira (do Petrolove benzinske postaje), u Ulici 113.šibenske brigade sjeverni dio čvora Meterize do granice Grada Šibenika i Općina Bilice, te do raskrižja D33 Tromilja . Signalizacija je obnovljena i u Rokićima, Ulici Matije Gupca, Put Gimnazije, Ulici Bana J.Jelačića, Ulici Bribirskih knezova i Ulici Ivana Meštrovića. Također su radovi izvedeni i u Zablaću od D 59 do rotora, zatim rotor Mandalina.



Nakon 1.rujna slijedi nastavak radova na pješačkim prijelazima i oznakama „ŠKOLA“

Iz kategorije: Vijesti