Datum objave: 06. Lipanj 2016

Jadrijski vandali u pritvoru, a Marinko Bilić kaže: sve je to dio jadrijskog folklora

Šibenik News
Šibenik News

Devetnaestogodišnjak i maloljetnik bit će kazneno prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku zbog devastiranja Jadrije u noći 3. lipnja. Oni su, prema policijskom izvješću, na području gradske četvrti oštetili osobne automobile, brodove, ugostiteljske objekte te time počinili štetu u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna.

 

Predsjednik vijeća Gradske četvrti Jadrija, Marinko Bilić nije htio komentirati slučaj kao ni navode da se po Jadriji uništavalo upravo zbog njega i njegovih pokušaja da uvede reda. 

 

- Ne znam kakve veze ima samnom javna rasvjeta, ugostiteljski objekti, prometni znakovi. Ako netko želi uništavati, ne trebam mu ja. Ako je to zbog onog što sam ogradio plažu... Ne želim ulaziti u razloge niti namjeru počinitelja posebno zato što je riječ o maloljetniku i tek nešto starijoj osobi od njega - kazao je Bilić.

 

Kaže, da je sličnog razbijanja klupa pa i vikendica kao i kabina uz samo obalu Jadrije bilo i ranije te da se radi o, kako navodi, jadrijskom folkloru.

 

- O tome u prvom redu trebaju brinuti roditelji te djece, policija, gradska vlast - poručuje prvi čovjek Jadrije, gradskoj četvrti prema kojoj se vladajući odnose kao prema mjesnom odboru. 

 

- Pitanje je tko je zadnji put došao ovdje od gradskih tvrtki od Čistoće, Zelenila... Jadrija ne živi samo onih 60 dana ili 90 koliko traje sezona. Jadrija nisu samo vikendaši, kabinaši i dnevni kupači. Jadrija je onih 250,300 ljudi koji ovdje žive tijekom cijele godine. To je Jadrija, ali Jadrije se sjete od 1. lipnja do 1. rujna, prije i nakon toga više ne postoji - tvrdi Bilić.

 

 

Iz kategorije: Vijesti