Datum objave: 27. Travanj 2016

POZIV SREDNJOŠKOLCIMA: Dani otvorenih vrata Studija energetike u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

Dislocirani preddiplomski sveučilišni Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku Sveučilišta u Zagrebu, koji je smješten u zgradi iNavisa u krugu vojarne Bribirskih knezova, 5. svibnja, otvorit će svoja vrata za sve zainteresirane koji žele obići laboratorije i predavaonice, u čije uređenje i opremanje je Grad Šibenik uložio 10 milijuna kuna proračunskih sredstava.

 

Dan otvorenih vrata prvenstveno je namijenjen srednjoškolcima koji bi, s obzirom na smjer škole koju pohađaju, a to su: maturanti prirodoslovnomatematičkog smjera Gimnazije Antuna Vrančića i maturanti Tehničke škole, mogli imati interesa pohađati sveučilišni Studij u svome gradu, te im je Grad Šibenik osigurao besplatan prijevoz toga dana.

 

Prema predviđenom programu, vrata Studija će biti „otvorena“ u 11:00, nakon čega slijedi slobodan obilazak prostorija studija, učionica/laboratorija, razgovor sa studentima, uz demonstracije pokusa u laboratoriju.

 

U 12:00 počinje svečani dio programa, u sklopu kojeg će se posjetiteljima i studentima prigodno obratiti rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić.

 

U vremenu od 13:15-14:00 prof.dr.sc. Marko Delimar održat će predavanje: Pogled u prošlost: „Elektroenergetski sustav Krka-Šibenik 1895.“
 

Iz kategorije: Vijesti