Datum objave: 23. Travanj 2016

PREGLED TJEDNA: Teme, događanja i ljudi koji su obilježili dane iza nas

Šibenik News
Šibenik News

Predzadnji tjedan mjeseca travnja u Šibeniku  svakako ćemo pamtiti po sudjelovanju Krešimirovog grada u međunarodnoj etapnoj biciklističkoj utrci Tour of Croatia. Događaj je to koji su pratile televizijske kuće sa doslovno svih strana svijeta, sa šest kontinenata pa tako i Šibenik News portal. 

 

Donosimo kratki pregled top tri najčitanije teme na portalu u razdoblju od ponedjeljka do petka, odnosno od 18. do 22. travnja.

 

Treća najčitanija tema jest prethodno spomenuti Tour of Croatia pa su se tekstovi kojima smo pratili događanja u Šibeniku, gradu koji je bio ciljna točka treće etape trke, a koji je dao oko 200 volontera te čijom su organizacijom zadovoljni, kako čujemo, i sami organizatori dok je susjedni Zadar, ovogodišnja top touristička destinacija Europe, odustao od bilo kakvog sudjelovanja u istoj, najduže zadržavali među top pet najčitanijih tekstova na mok.hr-u. 

'Na cilju Tour of Croatia: Šibenik spreman zablistati na ekranima diljem svijeta' ili 'Test za najbolje: staza uz rijeku Krku izazov za sudionike Tour of Croatia utrke' samo su dio tekstova koji su se rado čitali u danima iza nas.

 

Druga najčitanija tema je ona kojom se bavila sugovornica Diane Ferić, Zdenka Bilušić. Riječ je o intervjuu inače originalno objavljenom u prošlom broju časopisa Volim Šibenik pod nazivom 'Šibenik nema kulturnu strategiju pa ne znamo kamo idemo ni što želimo'. Bilušić tvrdi kako je Grad trebao učiniti sve da zadrži festivale poput Terranea i SuperUha, te kako su pred šibenskim ogrankom Matice hrvatske s njom na čelu ponovno svijetli dani. 

 

Najzanimljivija i najčitanija tema ovog tjedna svakako je lijepa gesta Zlatka Jurića, nekadašnjeg dugogodišnjeg ravnatelja Javne ustanove Sportski objekti u Šibeniku koji je izradio drveni karić s namjerom da ga pokloni sugrađaninu, svom dugogodišnjem prijatelju i organizatoru utrke karića, Darku Relji. Tekst je objavljen pod nazivom 'Novi model šibenskog karića: Zlatko Jurić 'izdiljao' karić u drvu i poklonio ga Darku Relji'.

 

Dodajmo i to da je posebnu pozornost čitatelja Šibenik News  portala izazvala i priča o uspjehu šibenske srednje škole, Prometno - tehničke škole čiji je učenik Ante Papak osvojio prvo mjesto na državnom natjecaju i tako treću godinu za redom zadržao školu na čelu najboljih hrvatskih pomorskih škola kada su u pitanju pomorski nautičari.

Kako im je to pošlo za rukom, pročitati se može klikom na naslov 'Nezapamćen uspjeh šibenske škole čiji su učenici državni prvaci treću godinu u nizu'.

Iz kategorije: Vijesti