Datum objave: 22. Travanj 2016

Studenti Ekonomskog fakulteta u Splitu stručnu praksu imat će u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

Šibenski Urbani inkubator 2.0. jedna je od lokacija u kojoj će studenti Ekonomskog fakulteta u Splitu pohađati praktični dio nastave, o čemu je potpisan Ugovor između dekana EFST-a prof. dr. sc. Željka Garače i gradonačelnika Grada Šibenika Željka Burića.

 

- Drago mi je da se suradnja dalmatinskih gradova intenzivira, posebice kroz ovaj „studijski“ aspekt; kroz suradnju i razmjenu, podršku i nadogradnju. Hvala doc.dr.sc. Ivani Bilić koja je, na moj poziv, došla na otvorenje Urbanog inkubatora i prepoznala sve ono dobro što se u Šibeniku raditi - kazao je prilikom svečanog uručenja Ugovora gradonačelnik Željko Burić.

 

Studenti EFST-a će obavljati stručnu praksu, koja se kao izborni predmet upisuje u okviru studijskih programa, u Urbanom inkubatoru 2.0 kroz radne zadatke vezane uz studij/smjer.


Stručna praksa traje 176 radna sata, te se može realizirati kroz 22 radna dana po osam sati ili na neki drugi način, ovisno o dogovoru, stoji u Ugovoru.

 

Okvirno razdoblje realizacije stručne prakse je od 01. lipnja do 01. kolovoza, a neki od glavnih radnih zadataka studenata bit će: sudjelovanje u organizaciji sastanaka sa StartUp zajednicom, sudjelovanje u organizaciji događaja i prezentaciji inkubatora, rad na suvremenim alatima (3D printer, 3D skener, Ploter…), sudjelovanje u organizaciji radionica za djecu, te sudjelovanje na aplikaciji projekata.

 

Urbani inkubator 2.0 je mjesto susreta, poslovnih prilika i rađanja novih ideja za sve šibenske poduzetnike, kreativce i one koji to žele postati. Osim poduzetnicima iz područja kreativnih industrija, Urbani inkubator je dostupan i svim ostalim pojedincima koji imaju potrebu i želju za korištenjem opreme i usluga koje im Inkubator nudi.

Ukupna vrijednost uređenja i opremanja prostora je 953.235,28 kn,s tim da je Ministarstvo poduzetništva i obrta podržalo projekt s 500.000,00 kuna u sklopu natječaja Poduzetnički impuls, dok je preostali dio sredstava osiguran u Proračunu Grada Šibenika.



Novi, uređen i opremljen prostor Urbanog inkubatora svojim korisnicima omogućava korištenje visokotehnološke opreme poput 3D tehnologije za dizajn i razvoj. Ove i slične tehnologije i alati omogućit će našim poduzetnicima razvoj novih proizvoda i pružanje novih vrsta usluga na tržištu koje još nije razvijeno, a na kojem su mogućnosti za napredak iznimno velike.
 

Iz kategorije: Vijesti