Datum objave: 11. Travanj 2016

Pink Wing u Šibeniku:hedonistički projekt bogatih zaljubljenika u automobile

Šibenik News
Šibenik News

- Ovo nije samo vožnja i nikad neće biti. Ovo je strast – stoji u jednoj od rečenica promotivnog filma projekta Pink Wing koji je danas predstavljen u konferencijskoj dvorani hotela D Resort u Mandalini, u Šibeniku.

 

Ovaj 'jedinstveni turističko – gastronomsko – sportski događaj' održat će se po prvi put u Hrvatskoj i to od 17. do 19. lipnja, a jedna od točki zadržavanja svakako je i Krešimirov grad koji je izabran za predstavljanje projekta koji uključuje čak 150 sudionika, sve redom velikih zaljubljenika u luksuzne automobile.

 

 

- Bitno je napomenuti da je ovo izvorno hrvatski projekt. Ovo nije franšiza. Mi radimo na promidžbi Hrvatske, hrvatskih ljepota, hrvatskih gradova. Pozicioniramo Hrvatsku kao luksuznu destinaciju i nudimo jedan novi tip turizma, nešto što je u možda u Hrvatskoj u tragovima i protutnjalo, prozujalo, ali nikad na nivou na kojem mi to radimo – pojasnio je Robert Bajs, prvi čovjek projekta koji je, osim njega, predstavio još i Ratomir Iličić, predsjednik Turističke zajednice Hrvatske, zatim gradonačelnici gradova domaćina i to redom Milan Bandić (Zagreb), Božidar Kalmeta (Zadar) i Željko Burić (Šibenik).


Pink Wing projekt je koji će pod isti nazivnik staviti kontinentalnu i primorsku Hrvatsku, gastronomiju obje regije, a brojni sudionici provozat će svoje limene ljubimce najljepšim prometnicama na svijetu, kako je kazao Bajs.

 

 

Treba spomenuti i to kako Pink Wing predstavlja tek mali dio hrvatske populacije jer malo je onih koji si mogu priuštiti Rolls Royce, Mercedes i slične kategorije da bi njima ispražnjavali strast. Tako projekt, prema Bajsovim riječima okuplja direktore, vlasnike, menadžere brojnih hrvatskih tvrtki.

 

Pink Wing i sve ono što projekt predstavlja ostaje nedostižan ne samo tzv. malom stanovniku Lijepe Naše nego prosječnom predstavniku populacije grada Šibenika za koji će gradonačelnik Željko Burić kazati kako u godini u kojoj se obilježava 950. godina od prvog pisanog spomenika Krešimirovog grada – zna kamo ide.

 

 

- I kao što ste ovdje čuli, ovo nije trka, nego stil življenja, a ja bih rekao da je ovo i novi stil Šibenika. U godini 950. obljetnice Šibenik zna točno što želi ne samo u Šibeniku nego na svim područjima. Moram kazati da smo zbog toga sretni, u prvom redu moji sugrađani i sugrađanke, a onda naravno mi koji smo preuzeli odgovornost za ovaj grad. Daklek to je grad koji piše višestruke brojke posjeta tirstia i turističkih noćenja. To je grad koji će u sljedećem kratkom periodu imati više ovakvih hotela kao što je ovaj D Resort – iskoristio je Burić priliku i još jednom najavio blistavu budućnost Krešimirovog grada. 


Sudionici Pink Winga svoje će luksuzne automobile parkirati na šibenskoj rivi kao svojevrsnu izložbu. Potom im se sprema nezaboravna večer gotovo kraljevskog tretmana.

 

 

- Učinit ćemo nešto što je rijetko tko u svijetu napravio. Napravit ćemo gala večeru u šibenskom glavnom parku, znači, tamo ćemo napraviti večeru za naše sudionike – objasnio je Bajs, dodajući da će sudionici projekta boraviti u D Resortu, a susrest će se i s prijateljima iz izbora za Miss Hrvatske koji će se istovremeno održavati u obližnjem turističkom naselju Solaris.


Također, za njih je predviđen i doručak s najljepšim pogledom na stare krovove Šibenika i arhipelag u daljini, onaj s tvrđave Barone nakon čega je predviđen povratak u metropolu Lijepe Naše.

 

 

Piše: Snježana Klarić
 

Iz kategorije: Vijesti