Datum objave: 08. Travanj 2016

Šibenčanka Maja Milutin seli u Barcelonu na šest mjeseci, možda produži boravak

Šibenik News
Šibenik News

Šibenčanka Maja Milutin, magstrica inženjerka arhitekture i urbanizma, za profesionalno i jezično usavršavanje putem programa Eurodyssee izabrala je španjolsku Barcelonu, i na kraju, španjolska Katalonija je među prijavljenim kandidatima izabrala upravo nju kao najbolju.

 

Stoga Maja  putuje u Barcelonu 22. travnja kada će započeti svoje šestomjesečno stažiranje u sklopu arhitektonskog ureda LANDARQ u Barceloni u Španjolskoj.

 

- Tijekom svog stažiranja, Maja će pohađati tečaj španjolskog jezika te sudjelovati u brojnim kulturnim aktivnostima, a sve to u organizaciji programa Eurodyssee - izvijestili su iz Ureda župana Šibensko - kninske županije.

 

Iskustvo, jezik i posao bili su glavni motivi zašto se Maja odlučila prijaviti na program Eurodyssee. - Prijavila sam se i nekako sam se baš nadala da ću proći s obzirom na svoje moje prethodnike iz Šibenika - priznala je Šibenčanka, dodajući da je jedan od razloga zašto se odlučila na privremeni odlazak iz grada i taj da se, kao je rekla, 'malo makne odavde'.

 

- Nisam razmišljala o tome hoću li se vratiti ili ne, ako se pruži prilika, ostala bih, ali kažem nisam razmišljala o tome no zbog iskustva u svom poslu zašto ne - kazala je magistrica inženjerka arhitekture i urbanizma.

 

Iskoristili smo priliku i pitali Maju što misli zašto su njeni prethodnici koji su otišli na stručno usavršavanje putem Eurodyssee projekta. Odlučno odbija da je to isključivo želja da se maknu iz Hrvatske.

 

- Zaista mislim da to nije razlog već više želja za nekim novim iskustvima - zaključuje.

 

I dok se Maja sprema za polazak u Barcelonu, iz Županije stiže poziv svima zainteresiranim da pođu van Lijepe Naše po neka nova saznanjan na poslovnom, kulturnom i jezičnom planu. 

 

- Ovom prilikom Šibensko-kninska županija poziva sve kandidate da aktivno pretražuju stažiranja ponuđena na internetskoj stranici programa www.eurodyssee.eu obzirom da je sezona oglašavanja u tijeku. Pozivaju se i svi ostali mladi s područja Šibensko-kninske županije koji su zainteresirani za sudjelovanje u programu razmjene mladih „Eurodyssee“, da se uključe u program i prijave na Javni poziv za iskaz interesa koji je trajno objavljen na oglasnoj ploči i web stranici Šibensko-kninske županije www.skz.hr - stoji u pozivu.

 

Iz kategorije: Vijesti