Datum objave: 25. Ožujak 2016

U POSTUPKU JAVNE NABAVE: Brodarička plaža do kraja godine dobiva nov izgled

Šibenik News
Šibenik News

Uređenje gradske plaže u Brodarici, za čije izvođenje radova je danas raspisan postupak javne nabave, iznosi procijenjenih 7,8 milijuna kuna.

 

Planirani zahvat sastoji se od uređenja 500 metara obalnog područja, a sama plaža je tematski podijeljena na: istočni dio, kao najmirniji, namijenjen obiteljima s djecom, zatim središnji dio - obiteljima s malom djecom, dok je zapadni dio plaže namijenjen sportskim i rekreativnim sadržajima i zabavnim sadržajima za mlade.

 

- Pored radova na sustavu odvodnje, koji je obuhvatio i područje plaže, u ovoj godini krećemo i s njenim kompletnim uređenjem. Brodarička plaža jedna je od sigurno najposjećenijih plaža na šibenskom području i zaslužuje izgled primjeren turističkom značaju i potencijalima tog gradskog područja - kazao je na predstavljanju projekta gradonačelnik Željko Burić.

 

Sredstva za uređenje Gradske plaže u Brodarici predviđena su u Proračunu Grada Šibenika, uz napomenu kako je Ministarstvo turizma podržalo ovaj šibenski projekt s milijun kuna. Rok izvođenja radova, koji će početi po završetku turističke/kupališne sezone 2016.g. (sredinom listopada), je šest mjeseci, a projekt će biti realiziran kroz dvije proračunske godine.

 

 

Područje plaže funkcionalno je podijeljeno na tri osnovna dijela: prostor kupališta, parkiralište, te koridor između njih u koji su smješteni prateći sadržaji. Parkiralište ima 200 parkirnih mjesta za automobile od kojih je pet posto namijenjeno vozilima osoba s invaliditetom. Predviđeno je i 39 parkirnih mjesta za motocikle.

 

- Sukladno tematskoj podjeli plaže, istočni dio kupališta, kao najmirniji, namijenjen je obiteljima s djecom. U središnjem dijelu, najatraktivnijem za djecu mlađe dobi, dijelom i zbog konfiguracije obale i morskog dna, pod velikom nadstrešnicom uređeno je dječje igralište. Zapadni dio kupališta završava „puntom“ na kojoj su smješteni sadržaji namijenjeni mladim i onima željnim adrenalinske zabave (jet-ski, kayak i sl.) - pojasnila je Ksenija Ivić, direktorica Izgradnja projekt d.o.o., izrađivača idejnog rješenja uređenja plaže.

 

Kupalište je opremljeno rampom za ulazak u more osoba s invaliditetom, te prostorom s prilagođenim sunčalištima. Na kupalištu će biti postavljene četiri grupe tuševa i prostor za presvlačenje, kao i promatračnice za spasilačku službu. U koridor između parkinga i kupališta smještena je šetnica uz koju su projektirani prateći sadržaji, te urbana oprema (klupe i sl).


Na istočnoj strani plaže planirana je zgrada polivalentne turističko-ugostiteljske namjene.


Uz srednji dio plaže smještena je zgrada sa sadržajem sanitarnog čvora, tuševima i svlačionicama projektiranim primjereno i osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti. Njena centralna lokacija omogućiti će svim korisnicima efikasno korištenje, a posebno osobama slabije pokretljivosti, koje se mogu istuširati i presvući u adekvatnom prostoru.

 

 

Prema zapadnom dijelu plaže, prije „punte“, uz parkiralište, smješteni su sportski sadržaji: košarkaško i odbojkaško igralište, te sportsko vježbalište sa spravama za vježbanje. Između vježbališta i sportskih terena smještena su dva tuša i prostor za presvlačenje. U tom djelu kupališta, koji sportskim sadržajima potencira nešto dinamičniji pristup kupanju, postaviti će se fiksni i plutajući mulići.

 

Na samoj punti, orijentirana na zapad, prema Solarisu, planirano je uređenje atraktivnih, terasastih sunčališta, dok je na istočnoj strani punte u II etapi realizacije planirano urediti zonu za ski-lift.
 

Iz kategorije: Vijesti