Datum objave: 16. Ožujak 2016

Odgovorni u Rivijeri "tramakavali" dionicama, utajili porez i isplatili sebi više od 7 milijuna kuna

Šibenik News
Šibenik News

 

Zbog nezakonitog trgovanja dionicama, gospodarskog kriminala I stjecanja protupravne koristi, kao I utaje poreza I prireza, šibenska policija je osumljičila 62-godišnjakinju i šezdesetogodišnjaka iz Vodica I Šibenika. Kako neslužbeno doznajemo riječ je o odgovornima iz poduzeća šibenske Rivijere I hotela Jadran Ivi Deanu i njegovoj supruzi u vremenu od svibnja 2006. do prosinca 2008. godine, kada su I počinili te nezakonite radnje. Policija u svom izvješću ne spominje ni ime tvrtke ni njihova imena.

 

Riječ je o ukupnoj šteti od 70 milijuna kuna od čega je 23 milijuna kuna na štetu državnog proračuna, ističe Marica Kosor, glasnovogornica policije.

Osumljičeni su, zastupajući kao odgovorne osobe društva sa sjedištem u Vodicama, po nižoj cijeni od tržišne, a potom njihovom ponovnom prodajom sebi isplatili dobit od preko 38 milijuna kuna, a državi ostao dužan poreza i prireza ostali dužni 22,5 milijuna kuna.
 

Zatim su na skupštini dioničara ukinuli rezerve za otkup vlastitih dionica i nezakonito prikazali dobit čime je isplaćena nezakonita dividenda od 8,4 milijuna kuna od čega osumljičenom 7,4 milijuna kuna. Na ovaj iznos ponovno nije uplaćen porez ni prirez od 1,4 milijuna kuna.
 

Osumnjičeni i pravne osobe sa sjedištem u Vodicama i Šibeniku su kazneno prijavljeni Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Iz kategorije: Vijesti