Datum objave: 12. Ožujak 2016

Komadina, Picula i Bernardić u Šibeniku: "Treba vratiti socijaldemokraciju u SDP"

Diana Ferić
Diana Ferić


Glavni problem sadašnjeg vodstva SDP–a je to što se otuđio od građana i što ih nije okupljao oko sebe nego su ih gubili, ali i to što su odustali od ideje socijaldemokracije, kazao je danas u Šibeniku Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP –a i protukandidat Zoranu Milanović na unutar stranačkim izborima na svom predizbornom skupu na kojem su bili i neki nekada viđeniji SDP –ovci kao što su Paško Višić, Petar Rajević, Igor Tanfara i nekadašnja predsjednica županijskog SDP –a Anita Bara. S njim s Šibenik stigli i Tonino Picula, europarlamentarac i Davor Bernardić, predsjednik GO SDP –a Zagreb.

 

„SDP je velika stranka po svojoj ideji, a ne po članstvu jer mi imamo 37 000 članova, a HDZ 230 000 članova pa kad oni na izbore povedu svoju obitelj već su dobili izbore. Mi moramo za naš program pridobiti ostale građane koji nisu stranački opredijeljeni, zaći među njih i objasniti im što su naše prednosti“, kazao je Komadina naglašavajući da je SDP izgubio taj kapacitet i da su iznevjerili i neke svoje osnovne postulate kao što je protežiranje žena, mladih, ali i umirovljenika.

 

Tonino Picula je objasnio kako ne podržava Komadinu samo zašto što je čovjek s mora nego zbog toga što je istinski socijaldemokrat jer, kako je kazao, ne želi da socijaldemokracija bude podstanar u SDP –u kao što je sada slučaj.

Iz kategorije: Vijesti