Datum objave: 10. Ožujak 2016

Slovenski Impol i danas službeno preuzeo TLM - novi ugovori za radnike spremni

Šibenik News
Šibenik News

 

Proizvodnja u TLM-u počinje idući tjedan, a u tijeku su zadnje pripreme slovenskog Impola za početak rada tvornice. TOMAŽ SMOLAR, direktor nove tvornice koja će se zvati Impol-TLM danas je sa svojom ekipom i službeno preuzeo tvornicu. Ugovori za prvih 200 radnika spremni su za potpisivanje.

 

Impol ovisno o stanju strojeva planira do kraja godine zaposliti još 100 radnika i pokrenuti punu proizvodnju koja bi trebala iznositi 4500 tona prodaje mjesečno, ističe Smolar. U prvoj se fazi u proizvodnju planira uložiti 32 milijuna eura.

 

Dugovi TLM-a koji su prijavljeni na Trgovačkom sudu u Šibeniku iznose 1,6 milijardi kuna, a radnička potraživanja za plaće i otpremnine 40 milijuna kuna. Impol očekuje da će se stečajni postupak završiti u idućih godinu dana. TLM će se prodavati kao cjelina, naglašava BRANKO MORIĆ, stečajni upravitelj.

 

Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata zatražio je danas hitni sastanak s Dinkom Cvitanom, glavnim državnim odvjetnikom o TLM-u i mogućim kriminalnim radnjama u tvornici. Sindikalci vjeruju da će se preuzimanjem tvornice od Impola prikriti tragovi tijekova novca. Sindikalci su u više navrata upozoravali javnost na nezakonitosti koje su i dovele do propasti TLM-a, a u travnju prošle godine tražili i istragu državnog odvjetništva. 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: