Datum objave: 26. Veljača 2016

U prošloj godini ostvareni rekordni turistički rezultati i ukupan rast noćenja od 8%

Šibenik News
Šibenik News

 

Na danas održanoj 12. sjednici Vijeća Turističke zajednice grada Šibenika usvojeno je godišnje Izvješće o radu turističkog ureda i rada direktora, kao i financijska izvješća za 2015. godinu.

Direktor Ureda TZ grada Šibenika Dino Karađole istaknuo je kako su u prošloj godini ostvareni rekordni turistički rezultati i ukupan rast noćenja od 8%. „Najveće apsolutno povećanje broja noćenja bilježi apartmanski smještaj u gradu Šibeniku koji je s povećanjem od 39% dosegao 52.991 noćenje i po brojkama postao drugi subjekt u ovom smještajnom segmentu.“, kazao je Karađole.

 

Istaknuo je kako su u 2015. godini otvorena dva reprezentativna objekta; hotelski kompleks u D-Resortu i hotel Life Palace, koja su značajno obogatila turističku ponudu. S obzirom na strukturu smještajnih kapaciteta i ostvarene rezultate u 2015. godini, za 2016. se predviđa umjereni rast od 5% u dolascima i noćenjima, a na osnovi bolje popunjenosti u pred- i podsezoni i kvalitetnih proizvoda i programa. „Šibenik je svakako ušao u fazu striktno planiranog turističkog razvoja čiji je jedni cilj stvaranje visokokvalitetne destinacije i diverzifikacija na turističkom tržištu. Dobri turistički rezultati posljedica su zajedničkog djelovanja lokalne samouprave i svih turističkih subjekata, te pozicioniranja Šibenika kao atraktivne destinacije, koja osim u glavnoj sezoni ima što ponuditi tijekom cijele godine.“, naglasio je Karađole.

 

Gradonačelnik, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Grada Šibenika, Željko Burić, iskazao je zadovoljstvo postignutim rezultatima, ali i najavama za 2016. godinu.“ U pripremi su brojni projekti koji će svakako u turističkom smislu ojačavati poziciju Šibenika kao destinacije. Iznimno je važna suradnja i zajednički i koordinirani rad subjekata na svim poljima koja, bilo izravno bilo neizravno, utječu na ukupnu ponudu i poboljšanje uvjeta boravka gostiju u našem gradu.“, zaključio je Burić.
 

Iz kategorije: Vijesti