Datum objave: 18. Veljača 2016

Slovenci spašavaju TLM, njegove radnike i Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

 

Slovenski Impol uzet će ce početkom ožujka u najam šibenski TLM  i odmah pokrenuti proizvodnju te zaposliti radnike, a usporedio s tim će se provesti postupak otkupa potraživanja Jadranske banke od TLM-a koja iznose 255 milijuna kuna.

 

To je dogovoreno na današnjem sastanku u Odboru za gospodarstvo Hrvatskog sabora koji je održan u Zagrebu a na kojem su bili predstavnici Hrvatske vlade i mjerodavnih ministarstava, članovi tog odbora predstavnici slovenskog Impola i šibensko-kninski župan Goran Pauk koji nam je odmah po završetku sastanka potvrdio tu, za Šibenik kako je i sam kazao, fantastičnu vijest.

 

"Najvažnije od svega je što će se odmah pokrenuti povodnja i na posao vratiti radnici koji su sad na Zavodu za zapošljavanje. Jako je važno da se proizvodnja što prije pokrene. Istodobno bit će proveden natječaj za otkup potraživanja Jadranske banke od TLM-a i vjerojatno će slovenski Impol biti najpovoljniji ponuđač. Time bi se pokrenuo postupak formalnog preuzimanja TLM-a u stečaju od strane Impola" kazao je žpan ocijenivši da će zahvaljujući ulasku te slovenske tvrtke u TLM, Šibenik postati industrijsko središte Hrvatske kao što je i nekad bio.

 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: