Datum objave: 16. Veljača 2016

700,00 MJESEČNO: Grad Šibenik odobrio ukupno 24 stipendije

Šibenik News
Šibenik News

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Šibenika donijelo je Zaključak o utvrđenju liste kandidata za dodjelu stipendija Grada Šibenika. Raspodijelit će se ukupno 24 stipendije u 3 kategorije, kako je bilo i propisano Natječajem.


U kategoriji stipendija za studente prve godine preddiplomskih studija dodijeljeno je 11 stipendija, uključujući kriterij uspjeha u prethodnom obrazovanju te kriterij socijalnog statusa.


Prema istim kriterijima- uspjeha u prethodnom obrazovanju te socijalnom statusu pravo na stipendiju ostvarilo je i šestero studenata prve godine diplomskih studija.


U kategoriji studenata viših godina studija Grad Šibenik dodjeljuje 7 stipendija.


- Nadamo se da ćemo ovim skromnim sredstvima pomoći našim studentima i bar malo olakšati roditeljske brige oko obrazovanja njihove djece. Visina sredstava ostaje u dosadašnjim okvirima, odnosno 700,00 kn mjesečno -rekao je zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer, ujedno i predsjednik Povjerenstva za dodjelu stipendija.


Na Natječaj za dodjelu studentskih stipendija ukupno se prijavilo 40 kandidata. Dio prijava nije udovoljavao uvjetima Natječaja te nekoliko prijava nije razmatrano zbog nepotpune dokumentacije.
 

Iz kategorije: Vijesti