Ponedjeljak, 08 Veljača 2016 10:37

Berlin sa 381 putnikom otvorio sezonu kruzera u Krešimirovom gradu

Napisao: 
Berlin sa 381 putnikom otvorio sezonu kruzera u Krešimirovom gradu

Nakon manjih Artemisa i Atene, stiglo je vrijeme za nešto veće kruzere u šibenskom kanalu. Tako je jutros, prvi ove godine, na gat Vrulje pristao Berlin, kruzer dug 139 metara, sa 381 putnikom.

 

- U pravilu se svi kruzeri u Šibeniku zadržavaju jedan dan pa će tako i Berlin. Ovo je njegov prv put da je kod nas, a vratit će se ponovno u ožujku - kazao nam je Joško Šupe, ravnatelj Državne lučke uprave u Šibeniku.  

 

 

Gosti s kruzera boravit će, dakle, u Krešimirovom danu svega jedan dan tijekom kojeg će posjetiti i Nacionalni park Krka. 

 

 

Osim što će se kruzer Berlin vratiti u ožujku, s njim će u šibenski kanla uploviti i cjelogodišnji gosti, nešto manji kruzeri, prethodno spomenuti Artemis i Atena, a do kraja tekuće godine, na gat Vrulje trebala bi pristati ukupno 83 kruzera.

 

 

- Taj brod se konstantno mijenja tijekom godine, ali očekujemo povećanje dolazaka od 15 posto u odnosu na prošlu godinu - kazao nam je ravnatelj Šupe. Sezona kruzera u Šibeniku danas je i službeno počela. 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!