Četvrtak, 04 Veljača 2016 13:24

Ovo nije fotografija za turističku razglednicu Krešimirovog grada

Napisao: 
Ovo nije fotografija za turističku razglednicu Krešimirovog grada

Kad bi ulice pričati mogle, toliko toga bi rekle. Posebno to vrijedi za Zagrebačku ulicu u Šibeniku koju povijest pamti i kao Masnu ulicu zbog velikog broja mesara koji su tu svojedobno imali svoje obrte. 

 

Zagrebačka ulica jedna je od dvije arterije stare gradske jezgre Krešimirovog grada i na svakom koraku čuva najmanje jednu crticu iz povijesti koje vješto nagrđuju slike iz sadašnjosti. Jedna takva slika nalazi se pri sredini ulice koja vodi do crkve sv. Duha, crkve sv. Ivana, palače u kojoj se nalaze uredi Javne ustanove Nacionalni park Krka...

 

 

Na kraju krajeva, to je ulica koja vodi do tvrđave sv. Mihovila no prije negoli dođu do mjesta na kojem je kraljevski Šibenik postavio kamen temeljac, posjetitelj, turist, tuzemni, inozemni vidjet će ružne izloge poput ovog odavno zatvorenog, 'prebojanog' plakatima, a odnedavno razbijenog stakla.

 

 

Često je tu i pretrpan koš za otpad koji se kad 'prikipi' može pronaći i na tlu. Nimalo lijepa slika grada koji se 'busa' turističkim razglednicama. 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!