Datum objave: 31. Siječanj 2016

OGLAS DONOSI POSAO:Stvara se ekipa restauratora, kipara i klesara za područje srednje Dalmacije

Šibenik News
Šibenik News

Nije da ponude za posao u Republici Hrvatskoj pljušte sa svih strana, ali nađe se tu i tamo zanimljivih i izazovnih prijedloga. Takvi najčešće dolaze od strane individualaca, privatnih osoba, a jedan takav je Marko Grbelja, restaurator koji trenutačno radi na obnovi šest vratnica i pripadajućih kamenih ovratnica na području stare gradske jezgre u Šibeniku.

 

Upravo je Grbelja na nekoliko stranica na društvenoj mreži Facebook objavio da traži mlađeg kipara/icu, restauratora, klesara ili samo svestranog majstora, navodi.

 

U obzir dolaze svi s boravištem ili prebivalištem na području Šibensko - kninske, Zadarske i Splitsko - dalmatinske županije. I ne, nije riječ o volontiranju.

 

- Tražim za honorarno zapošljavanje, usavršavanje i učenje za višegodišnji Projekt obnove portala, vratnica, stuba, grbova, rešetki i drugih dragocjenih detalja po programu STANADI  u šibenskoj srednjovjekovnoj jezgri, a koji će se vjerojatno nastaviti i narednih godina - piše Grbelja, te dodaje kako su započeli istražni radovi.

 

 

- Volio bih složiti ekipu koja bi funkcionirala u srednjoj Dalmaciji, prvenstveno u Šibeniku. Radi se o čišćenju s mikropjeskarom, kemijsko čišćenje, mehaničko čišćenje, krpanje kamena, rješavanje statičkih problema napuklih nadvratnika, konsolidaciji i hidorfobizaciji, ali i mnogo drugih terenskih problema koji se rješavaju u hodu (voda, struja i sl. ) - opisuje restaurator. 

 

Ukoliko ima netko tko odgovara traženom i voljan je okušati u navedenim poslovima, javiti se može na broj mobitela  091/251 98 72 ili putem Facebook gdje valja potražiti Marka Grbelju. Sretno. 

Iz kategorije: Vijesti