Datum objave: 29. Siječanj 2016

FOTO Čarobni Barone otvorio vrata: Igra povijesti i sadašnjosti, te garancija budućnosti

Šibenik News
Šibenik News

 

Barone je uz iskrenu čast svim događanjima danas u gradu, a ima ih puno, ipak šibenska priča dana. Svečano je otvorena druga revitalizirana šibenska tvrđava, na njoj su bili doslovno svi zaslužni za razvoj u ovo što iznad Šibenika imamo danas. Ne samo aktualni predstavnici lokalne i državne vlasti, turističke zajednice i udruga, nego i povijesne ličnosti utjelovljene u uloge mladih glumaca. Svjetlosni laseri u trenutku su povezali sve četiri šibenske utvrde i izazvali divljenje okupljenih.

 

"Ovo je događaj o kojem su mnogi sanjali. To se sad dogodilo. Ovo je budućnost Šibenika, ne samo turistička, nego i gospodarski potencijal, pozivnica svima koji će pohoditi naš grad", rekao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Na tvrđavama se svjetlom ispisao broj 950. Za Božić Šibenik proslaviti 950. rođendan. 2011. godine osnovana je udruga za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac.

 

"Mi smo ovo željeli, nadi se tome i sve ovo pokrenuli. Stabilna smo i jaka udruga. Ponosni smo što smo pripremili projektnu dokumentaciju, borili se za ovo i dočekali ovo", rekao je član Malog vijeća udruge, Hrvoje Zekanović. Barone je danas spoj suvremenog i povijesnog, u hologramu se pojavio i baron Degenfeld, zatim lik povjesničara Frane Divnića. Otvaranje je muzikom pomilovao zagrebački sastav Acoustic project.

 

FOTO:  Igor Bergam

Iz kategorije: Vijesti